PADI’S PARADE (15) : Jelle Florizoone

Redactie KW

Op zaterdag trekt PADI naar een West-Vlaamse zanger of zangeres voor een babbel over verleden, heden en toekomst!

>> BIO – Van Rox tot 5 TH Avenue

Jelle Florizoone (18) woont in Oostende. Hij is werkzaam als zanger en acteur. Als kind ging hij voor een opleiding naar de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Op 14-jarige leeftijd debuteerde hij in de Vlaamse film ‘Noordzee, Texas’, waar hij de acteermicrobe te pakken kreeg. Eén jaar later kreeg hij terug een hoofdrol aangeboden, nu in de Studio 100-reeks ROX. Zijn laatste twee secundaire schooljaren sloot hij af aan de Kunsthumaniora van Brugge, richting woordkunst/drama. In de voorbije maanden was hij al te zien met bij- en gastrollen in o.a. Aspe, Allez Eddy!, enz. Momenteel volgt hij een opleiding musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij is ook één van de groepsleden van de band 5TH Avenue. Binnenkort komt er een nieuwe single uit.

>> HET MOOISTE MOMENT – De première van de film Noordzee, Texas

“De première van de langspeelfilm Noordzee,Texas, waarin ik meespeelde. Ik was pas vijftien en ik wist niet goed wat er me allemaal te wachten stond. Een rode loper, pers, interviews, gouden ster van Kinepolis, enz. Het zijn nu eenmaal zaken die je niet iedere dag meemaakt. In die periode was ik ook bezig met een reportage te maken voor Man Bijt Hond. Ik moest de mooiste momenten vastleggen op beeld, waarna de VRT de beelden ging monteren. Een leuk aandenken, uiteraard. Je zag duidelijk aan de beelden dat ik nerveus was. Toen we uit de oldtimer stapten om de rode loper te betreden, zag ik enkel maar flitsen. Ik wist even niet waar ik het had. Ik voelde mij als een piepjong kuiken dat voor de leeuwen werd gegooid (lacht), maar ‘t was wel heel fijn. Daarna mochten we nog in het buitenland verschillende andere premières meemaken. We zijn met deze film naar Los Angeles, Palm Springs, Montréal, Rome, Londen, Amsterdam en naar nog veel andere wereldsteden gegaan. Dit zal me dus altijd bijblijven. Tot op heden is dat het absolute hoogtepunt in mijn carrière.”

>> HET MEEST MEMORBABELE OPTREDEN – Dé grote Sinterklaasshow 2012

“De Grote Sinterklaasshow 2012 ! Ieder jaar brengt Studio 100 met hun artiesten hulde aan Sinterklaas, telkens in het Antwerpse Sportpaleis. Toen ik begon met Rox was dit een moment waar ik enorm naar uitkeek. In 2011 kwamen we op antenne, maar helaas moesten we nog één jaar wachten vooraleer het aan ons was om de pannen van het dak te spelen. Toen het moment was aangebroken, voelde ik dat mijn hart op springen stond. We hoorden onze presentatie en enkele seconden later was het dan zover. We zetten onze eerste noten in en meteen hoorde ik door mijn in-ears het publiek dat luidkeels stond mee te zingen. Dat was echt waar een kippenvelmoment. Ik moest geconcentreerd blijven of ik kreeg spontaan de tranen in mijn ogen. Maar liefst 13.000 jongeren en volwassenen die je staan te fotograferen, toe te juichen, toe te schreeuwen… Dat is kicken ! Nu ben ik dat al gewoon. Ieder jaar staan we met Rox in het Antwerpse Sportpaleis. Ik sta nog altijd vooraf vol ongeduld te wachten tot ik dat immense podium mag betreden.”

>> WELKE DROOM KOESTERT JELLE NOG – Nogmaals een film en Antwerps Sportpaleis

“Het lijkt me enorm fijn om nog eens een hoofdrol te mogen spelen in een langspeelfilm. Uiteindelijk is dat het enige wat ik het liefste doen. Met 5TH Avenue lijkt het me dan weer fijn om te mogen optreden in een grote concerthal, zoals het Antwerpse Sportpaleis. Ook al stond ik daar al, toch blijf ik het fantastisch vinden om met andere gasten ook eens dat goed gevoel te kunnen delen. Ik zou me wel afvragen of het publiek anders zou reageren, dan wanneer ik met Rox op het podium van het Antwerpse Sportpaleis sta. Uiteindelijk blijft dat een vraag waarop ik pas een antwoord zal krijgen, wanneer het zover is…”

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.