PADI’S PARADE (14) : Wim Janssens

Redactie KW

Op zaterdag gaat showbizzman PADI op bezoek bij een West-Vlaamse artieste.

>> BIO – Platencontract bij bekende Duitse firma Rubin Records

Wim Janssens zag het levenslicht in Blankenberge op 5 juni 1969. Als jonge Blankenbergenaar ging hij naar de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Daar behaalde hij zijn eerste prijs notenleer en harmonieleer. Momenteel speelt Wim op twintig instrumenten en is hij leider van het befaamde Schlagerorkest dat instaat voor de begeleiding van menig Duitstalig artiest en ook regelmatig een Vlaamse artiest. In zijn veertiende levensjaar kwam zijn eerste lp uit en daar bleef het niet bij. Momenteel staan er al twee lp’s, twee singles en acht full-cd’s op zijn palmares. Op vijftienjarige leeftijd was Wim zelfs één van de vaste begeleiders van Schlagerzanger Freddy Breck. Deze Duitse artiest zette een grote stempel op zijn verdere muzikale carrière. Door Freddy kwam Wim ook in Duitsland terecht, waar hij een graag geziene muzikant was. Sinds 2002 baat Wim de Tirolerstube Edelweiss uit op de Zeedijk in Blankenberge, waar hij iedere zaterdagavond en zondagmiddag optreedt voor zijn gasten. Bij Wim is Duitstalige muziek de hoofdbrok, maar tijdens de week zingt hij voor senioren. Hij brengt dan een programma met bekende nummers, afgewisseld met humor. Sinds kort heeft Wim ook een platencontract bij de bekende Duitse firma Rubin Records.

>> HET MOOISTE MOMENT – Samen met Freddy Breck op het podium

“Ik moet niet lang nadenken : de eerste keer – ik was pas vijftien – toen ik samen met Freddy Breck op een podium stond in een zaal van 2.000 mensen. Dat was natuurlijk een onvergetelijk moment. Freddy was bij mijn ouders vriend aan huis. Toen ik acht jaar was, zat hij samen met mij aan het orgel en speelde ik fier een liedje van hem. Zeven jaar later mocht ik dan samen met Freddy op het podium staan. Dat was het begin van 24 toffe jaren samen. Helaas is Freddy overleden. Wanneer ik nu optreed, komen er nog vaak Freddy Breck-fans naar mij kijken en dat doet veel deugd.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden voor 10.000 mensen

“Ik ga terug naar 1988 in Iserlohn. Ik stond samen met Tony Sheredon – de eerste frontzanger van The Beatles – op het podium. We traden op in een zaal van 10.000 mensen. We hadden bodyguards bij ons, werden links en rechts aangeklampt.. Dat was op dat moment een ongelofelijk optreden dat ik nu nog altijd blijf koesteren.”

>> WELKE DROOM KOESTERT WIM NOG – Succes met cd in Duitsland en Oostenrijk

“Vooral gezond blijven en nog lang het publiek gelukkig kunnen maken. Ik droom ook stiekem dat mijn nieuwe cd een klein succes wordt. In oktober komt dit album uit in Duitsland en Oostenrijk. Dat zou een bekroning zijn na zoveel jaren harde muzikale inzet. Er staat zelfs een duet op met Li Belle, een jonge Duitse zangeres die in Duitsland al wat succes boekte. En natuurlijk hoop ik ook dat ik zoals altijd mijn optredens 100% live kan brengen, want optreden met een échte liveband rond je is nog altijd uniek en heel tof.”

(PADI)

>> Info : Wim Janssens, Zeedijk 56, 8370 Blankenberge – 050 41 26 36 – tirolerstubeedelweiss@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.