PADI’S PARADE (13) : Jennifer Berton

Redactie KW

Elke zaterdag zoekt onze showbizzman een zanger of zangeres uit de provincie op.

>> BIO – Geboren om te zingen en te entertainen

In 1992 zag Jennifer Berton het levenslicht in Roeselare. Op elfjarige leeftijd begon ze te zingen. Haar eerste optreden was op de Batjes in Roeselare. “Het gaf mij een enorme kick om voor veel mensen op een podium te staan en om al die mensen te kunnen laten meezingen. Mijn allereerste liedje dat ik zong was I’ve Got The Music In Me van Kiki Dee. Ik won met die song zelfs een Karaokewedstrijd. In de voorbije jaren was het muzikaal niet altijd gemakkelijk, maar ik ben er altijd blijven in geloven, zelfs in de donkere momenten. Ik ben immers geboren om te zingen en mensen te entertainen. Ik wil aan zoveel mogelijk mensen mijn muziek laten horen. Daarin slaag ik en de meeste mensen kennen mij nu ook meer als Jennifer dan als Jennifer Berton.”

>> HET MOOISTE MOMENT – Zingen op de begrafenis van mijn oma

“Eén van mijn mooiste, maar tegelijkertijd ook een droevig moment in mijn carrière en iets wat me altijd zal bijblijven is dat ik de wens van mijn oma kon waar maken. In maart 2012 was ik met vakantie met mijn echtgenoot Filip. Voor ik vertrok, bracht ik een bezoek aan mijn lieve oma. Ik beloofde haar om terug te komen met een bos bloemen. Ze lag al een hele tijd in bed en ze kon nooit komen kijken naar mijn optredens. Ik wilde haar na mijn vakantie direct terug zien. Tijdens mijn vakantie kreeg ik echter het droevige nieuws dat ze was overleden. Ik kon geen afscheid van haar nemen. Zij was en is nog altijd een grote steun voor mij. Haar wens was dat ik op haar begrafenis zou zingen. Voordien had ze dat al zo vaak gezegd, want ze vond dat ik een heel mooie stem had. Tijdens haar begrafenis zong ik De Roos van Ann Christy. Het beloofde bosje bloemen legde ik op haar kist. Het was een moeilijk moment en een heel droevige dag, maar nu blijf ik die dag nog altijd koesteren en blijf ik het een heel mooi moment vinden.”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Zingen tijdens Izegem Zomert in 2012

“Dat was ongetwijfeld Izegem Zomert in 2012. ‘t Was 30 graden warm en daar stonden we dan in openlucht, maar toch serieus te zweten onder die zware spots. Dat optreden zal mij altijd bijblijven, omdat ik toen ook – samen met Izegemnaar Michael Lanzo – in duet het lied Samen naar de kermis zong. Maar ik stond daar natuurlijk ook als solo-artieste en zoiets vergeet je niet. Optreden voor een bomvolle Izegemse markt, duizenden mensen die stonden te luisteren en mee te zingen. Formidabel! Ik kijk ook uit naar 7 en 8 juni, want dan heeft het Toppersfestival in Wachtebeke plaats met maar liefst 30 topartiesten, waaronder mezelf. Ik ben benieuwd, maar ook dat zal ongetwijfeld iets onvergetelijks worden.”

>> WELKE DROOM KOESTERT JENNIFER NOG – Optreden met een liveband

“Mag je een droom verklappen ? Zijn dromen geen bedrog of komen ze echt uit ? Ik wil optreden met een liveband doorheen Vlaanderen en liefst ook in een deel van Nederland. Ik droom daar echt waar wel eens over en die droom blijft mij maar achtervolgen. Dromen komen niet altijd uit, maar deze mag toch uitkomen hoor. De komende maanden heb ik het heel druk met optredens. Ik hoop veel mensen te mogen ontmoeten en vooral te overtuigen van mijn muzikale kwaliteiten. Of ik ooit aan de top geraak, weet ik niet maar ik zal er wel keihard voor blijven werken. Enkel door jarenlang je best te doen en door mensen te overtuigen van je talent geraak je hogerop.”

(PADI)

>> Info : www.jennifer-music.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.