PADI’S PARADE (12) : Dimitri Vantomme

Redactie KW

Elke week zoekt PADI een West-Vlaamse artiest op voor vier vraagjes.

>> BIO – Muziek, entertainen, JIM-tv…

Dimitri Vantomme werd geboren in Moorslede op 9 mei 1979 als zoon van Dirk en Frieda Vantomme-Decapmaker, die nog altijd in Moorslede wonen. Als kind wist hij al heel snel wat hij later wilde doen : zingen, entertainen ! In de voorbije jaren deed hij al heel wat muzikale ervaring op. We kennen hem van de groep Spirit, zijn deelname aan Idool 2003, de popgroep Sodapop, Teek, enz. Dimitri scoorde muzikaal niet enkel in Vlaanderen, maar ook in Wallonië. Hij is al meerdere jaren een bekende JIM-veejay. In de voorbije weken stond Dimitri op het podium van de musical Grease in Vorst-Nationaal en in Antwerpen. Hij deed op een schitterende manier de warming-up en mocht ook één nummer brengen op het podium. Een hele eer voor onze West-Vlaming, die ook al 17 jaar een eigen zaak Bonaparte in Antwerpen runt.

>> HET MOOISTE MOMENT – Mijn stérke horecazaal in hartje Antwerpen

“Ik heb het geluk dat ik al veel mocht meemaken en veel kon realiseren. Nu is de roes van de musical Grease zeker en vast een hoogtepunt, maar dat was evengoed mijn deelname aan Idool, het succes van We like to party bij JIM of het scoren van mijn Europese hit Ooh O O O Oh. Maar de strafste verwezenlijking is dat mijn horecazaak Bonaparte op de Grote Markt in Antwerpen nog altijd booming is. ‘t Leukste, ‘t speciaalste daaraan is dat dit niet enkel een verdienste van mezelf is, maar wel van een heel team mensen rondom mij. Eerst en vooral mijn ouders, die ervoor zorgden dat ik 17 jaar geleden deze zaak kon overnemen. Niet enkel kreeg ik financiële steun, maar ook gouden raad hoe ik het best zou aanpakken. En dan natuurlijk ook mijn team van collega’s en werknemers. Ik heb een topmanager, die de zaak runt alsof ze van hem is en een team dat zich voor de volle 100% inzet. Door mijn vele bezigheden naast Bonaparte heb ik immers niet altijd veel tijd om alles perfect op te volgen. Mijn beste vriendin – we wonen sinds kort ook samen in een mooi herenhuis in Antwerpen – zorgt ervoor dat alles van een leien dakje loopt. ‘t Mooiste moment is dus de liaison tussen alle mooie momenten en verschillende jobs plus projecten die ik doe. Dimitri, dat is een hele hoop mensen samen (lacht)”.

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden voor 65.000 mensen

“Mijn optreden in Charleroi, enkele jaren geleden. ‘t Was in de volle Ooh O O Oh-hype. Als één van de weinige Vlaamse artiesten was ik tegelijk een hit aan het scoren in Vlaanderen én in Wallonië. Ik vond dat toen wat vreemd, maar blijkbaar is dat dus niet zo vanzelfsprekend. Er is in Charleroi ieder jaar een groot festival dat daar het event van het jaar is. Je kan het vergelijken met de vroegere TMF Awards in Vlaanderen. Dit event werd op iedere zender in ‘t zuidelijke deel van ons land en in Frankrijk uitgezonden. Op de affiche stonden er heel populaire namen uit Wallonië, Frankrijk, Canada,… Ik was gevraagd om het festival te openen en ik was de enige Vlaming. Toen ik daar naartoe reed, wist ik nog maar half in welk een gekkenhuis ik daar zou terecht komen. Tijdens de soundcheck om 15 uur stonden er daar al 15.000 mensen uitzinnig mee te zingen op mijn hit. In de backstage had ik ogen te kort, al die internationale sterren. Het grappige was echter : ook voor hen was ik een internationale ster. In die periode werd ik op het podium vergezeld door twee vriendinnen, die respectievelijk een gitaar en keyboard bespeelden maar geen van beiden kende iets van muziek (lacht). Voor ons was dat dus extra speciaal. Toen ik om 19 uur de show moest openen, stonden er 65.000 mensen op het festivalterrein. Tijdens mijn show vielen er mensen flauw, was het geschreeuw oorverdovend, inclusief applaus. Die avond hadden we nog een optreden. We verlieten Charleroi met een politie-escorte. Op dat moment was ik nog zodanig in trance van de show dat ik dacht dat we constant werden geflitst door de politie, maar ‘t waren de zwaailichten van de politiewagens die voor en achter ons reden…”.

>> WELKE DROOM KOESTERT DIMITRI NOG –

“Veel dromen die ik als kind had, kon ik al laten uitkomen : optredens in Tien om te Zien, zowel met Sodapop als met D-Me, presenteren van een muziekprogramma. Ik was zeven jaar aan het werk voor JIM en had met We Like To Party één van de meest populaire programma’s ooit van deze zender. Ook nu nog werk ik freelance voor JIM. Vorig jaar haalden we dan met TEEK onze eerste nummer één hit in de Vlaamse Ultratop 10. Op tv-gebied zou ik graag mijn voorbeelden Koen Wauters en Marcel Vanthilt achterna gaan en iets doen voor vtm, Eén of VIER. Ik zou ook graag met Grease enkele ‘coole’ locaties willen aandoen. Op dat moment is er al sprake van Nederland, Zuid-Afrika, Dubai… Als dj wil ik enkele major festivals op mijn palmares zetten, als zanger wil ik minstens nog één nummer één-hit scoren. Maar ‘t liefst van al wil ik natuurlijk een balans vinden tussen al mijn bezigheden, zodat ik iedereen tevreden kan houden. En natuurlijk moet ik ook – zoals de meeste artiesten zeggen -hopen dat ik gezond mag blijven !”.

(PADI)

>> www.dimitri-music.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.