PADI’S PARADE (11) : Trisha

Redactie KW

Op zaterdag zoekt showbizzreporter PADI een zangeres of zanger op.

>> BIO – Via Miss-verkiezingen in de muziekwereld

Trisha werd geboren in Turnhout als Patricia Govaerts. Op zaterdag 15 maart jl. mocht ze 31 kaarsjes uitblazen. Ze ruilde intussen de Kempen al voor West-Vlaanderen want sinds vier jaar woont ze in Deerlijk, samen met Ignace Crombé. Ze zijn de gelukkige ouders van een dochtertje Axelle (2).

Als kleine meid stond Trisha heel graag op de dansvloer. Ze deed ook vaak mee aan playbackwedstrijden. Later nam ze deel aan Miss-verkiezingen en op die manier zocht ze vooral wat ze het liefst wilde doen : zingen, defileren…. Op 18 augustus 2009 stond Trisha voor de eerste keer professioneel op het podium als zangeres. Ze komt niet uit een muzikale familie, maar haar moeder zong wel de hele dag zachtjes liedjes en haar grootvader speelde mondharmonica en accordeon. “Ze waren niet echt gedreven om me een klein beetje te motiveren om ook als zangeres aan de slag te gaan. Ik ging dan maar zelf op zoek wat er allemaal komt bij kijken. Op 18-jarige leeftijd volgde ik privé-zanglessen en ik ging ook naar de muziekschool”, zegt Trisha, die op de verkiezing van de Leie Ambassadrice het liedje My Favorite Things uit de musical The Sound of Music zong. Na de show vertelde presentator Ignace Crombé dat ze een heel mooie stem had en dat ze zeker verder moest doen in de muziekwereld. Trisha volgde de raad van Ignace op en twee jaar later werden ze een koppel. Momenteel is Ignace haar muzikale rechterhand, die instaat voor haar management, promotie en boekingen. Dit voorjaar scoorde ze heel sterk met haar nieuwe single Sexy, Stoer en een Kanjer. Ze stond vier weken in de Radio 2 Top 10, vier weken in de Ment Top 10, in de Vlaamse Top 10 van Anne en nummer één bij FamilyRadio.

>> HET MOOISTE MOMENT TOT OP HEDEN – Prachtig weer op eerste singlevoorstelling

“Ik moet niet lang nadenken. Dat was mijn eerste singlevoorstelling in De Moorea in Wielsbeke. ‘t Was op een prachtige zomerse avond, met ontzettend veel persbelangstelling en heel wat aanwezigen. Deze unieke locatie op het strand zal ik nooit vergeten. We geven een feest, zoals het precies een huwelijk was. Ik had zelfs een mooi lang kleed aan en Ignace was in kostuum, zelfs op zo’n zomerse avond (haha). In de voorbije vijf jaar heb ik nog andere mooie momenten meegemaakt. Ik denk daarbij aan iedere singlevoorstelling die ik al uitbracht of de eerste keer optreden op een Schlagerfestival. Ook fans gelukkig zien doet me iets. Dat raakt mij en dat motiveert mij om verder de beste nummers op het podium te brengen. Nog mooie momenten : toffe reacties van fans, optreden voor Ment TV, voor Anne, Toppers van Oranje en last but not least hoog scoren in de hitparade en in de Ultratop. Muzikaal gaat alles goed, je hoort me dus niet klagen”.

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden op een zwevend podium

“Dat was mijn allereerste optreden in Deerlijk tijdens Belgiek Koerse en dit voor een bomvolle tent. Ik vergeet ook nooit mijn optreden op een zwevend podium in Overmere op ongeveer 15 meter hoog boven de grond. Dat was toch iets speciaals en ik was er niet echt gerust in”, lacht Trisha.

>> WELKE DROOM KOESTERT TRISHA NOG – Als gast of hoofdartieste in Antwerps Sportpaleis ?

“Mijn droom is om ooit te mogen optreden in het Antwerpse Sportpaleis als gast of als hoofdartieste. Dat moet een zalig gevoel geven. Vooral wanneer je de mensen hoort meezingen met je liedjes. Soms kom ik op plaatsen waar het publiek ook goed meezingt en dit geeft me dan al een super gevoel. Wat moet het dan niet zijn wanneer er 15.000 mensen meezingen met mijn liedjes. Super, onvergetelijk, om kippenvel van te krijgen… Blijft het een droom of komt mijn droom ooit uit ? We zien wel wat de toekomst brengt.”

(PADI)

>> www.trisha.be, www.animobvba.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.