PADI’S PARADE (10) : Manuel Palomo

Redactie KW

Elke zaterdag zoekt Onze Man een zanger uit de provincie op voor een babbel.

>> BIO – Eerste cd werd meteen een gouden album

In 1988 zag Manuel Palomo het levenslicht in Parijs. Daarna woonde hij in Santiago (Chili), maar het grootste deel van zijn leven bracht hij als Bruggeling door. Van thuis uit leerde hij Frans, Spaans en Nederlands spreken. “En de geglobaliseerde samenleving leerde mij Engels”, lacht Manuel, die na zijn middelbare studies Latijn-Moderne talen een master in Communicatiewetenschappen behaalde aan de Universiteit van Gent. Hij volgde ook studies jazzpiano aan het Lemmensinstituut in Leuven. Muziek spelen (piano, gitaar, sax) is altijd dagelijkse kost geweest. In 2011 deed hij mee aan Idool 2011, waar hij op de vijfde plaats eindigde. Door deze deelname kreeg zijn muzikale carrière een stevige boost. In december 2013 kwam zijn debuutplaat – samen met Adya – uit. Hij behaalde al een gouden album. Op 21 maart jl. werd dezelfde cd gereleased in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

>> HET MOOISTE MOMENT – Een reclamespot op de Duitse tv

“Mijn mooiste moment ? Ik kan moeilijk kiezen, maar deze drie maken kans. Ik denk daarbij aan mijn manager Adriaan Van Landschoot, die mij volledig onverwacht opbelde op mijn werk en precies ook op mijn verjaardag om me te melden dat mijn album op drie stond. Dat was echt een magisch moment. Warner Music Duitsland die besloot van met ons in het project te stappen voor een Centraal Europese release, met opnames voor reclamespot op de Duitse tv, een opname in een fabelachtig kasteel er als bonus bovenop. Een leuke anekdote was eveneens een backstage moment bij tv-opnames : gedurende enkele minuten voeren we een gesprek met enkele andere artiesten, wanneer Adriaan plotseling sec zei : Ahja Manuel, we behaalden terug goud. In al de commotie van dat backstagegebeuren was hij me dat even vergeten te zeggen. Dat vond ik wel grappig. Zo’n belangrijk nieuws en toch vergeten (lacht).”

>> HET MEEST MEMORABELE OPTREDEN – Optreden in de Lotto Arena voor gillende meisjes

“Daar moet ik niet over nadenken. Ik verwijs graag naar het optreden met de Idool-fianlisten in de Lotto-Arena in Antwerpen. Zo’n grote zaal, tot de nok gevuld met vooral… gillende meisjes. Dat was pas echt kicken. Ik herinner mij ook dat ik bij het betreden van het podium een enthousiaste sprong had voorbereid, met als resultaat dat het bakje van mijn spreekmicrofoon in de grond viel. Op dat moment zullen er achter de schermen wel enkele mensen geschrokken hebben van die hevige bonk. Gelukkig had ik mijn zangmicrofoon nog stevig in de handen vast. Enkele minuten later – toen ik voor het eerst een pianosolo kon geven voor enkele duizenden mensen – genoot ik zo van die eerste paar noten, die ik volledig koos en niemand anders kan voorspellen, heerlijk.”

>> WELKE MUZIKALE DROOM KOESTERT MANUEL NOG ? – Een succesvolle release in Duitsland

“In de eerste plaats hoop ik dat de release in Duitsland succesvol is, want als het daar goed gaat, kan je de rest van de wereld overstag doen gaan. Begin deze maand stond ik alvast op nummer 23 van de Duitse Top 100. Slecht is dat dus niet. Binnenkort treed ik ook op in Milaan, dat zijn optredens waar ik echt naar uitkijk. Een nuchtere kijk op slaagkansen is nooit misplaatst, maar wie niet hoog mikt zal daar zeker niet per ongeluk eindigen. Iedere stap in de richting van een wereldwijde doorbraak is er één die ik graag zal nemen. Dromen moet toch een beetje kunnen hé, of niet ?”

(PADI)

>> Info via Adriaan Van Landschoot, mousemusic@yucom.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.