PADI ging luisteren naar de nieuwe producties van PLUSproducties in Nazareth

In zeven weken tijd werd een bouwvallig gebouw in de Steenweg Deinze in Nazareth omgetoverd tot een prachtige locatie, waar PLUSproducties een onderkomen vindt. Dé man die dat realiseerde is de West-Vlaamse producer Alain Mazijn, die in zijn team kan rekenen op Michel Follet (vormgever, creatieve raadgever), Wim Bartholomeus (creatieve raadgever) én Christophe Robeyst (multimediale raadgever).

PADI samen met Chelsy (links) en Andrea Croonenberghs. © FODI

Alain Mazijn is geen onbekende. In 1979 begon hij als tourneebegeleider in Vlaanderen van onder andere Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Freek De Jonge voor Spiraal Theaterproducties. In 1985 startte hij met de Antwerpse live muziekclub Het Swingcafé op de Suikerrui. Tussen 1988 en 2007 realiseerde hij achttien keer het festival POP Vlaanderen naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap op de Groenplaats voor stad en later voor het district Antwerpen. Hij stond ook in voor tal van 11 juli-festivals in Vlaanderen. In 2011 begon hij met de nieuwe divisie PLUSproducties : een onafhankelijk en ongesubsidieerd productiehuis met passie voor pop, het betere Nederlandstalige lied, Franse chanson en toegankelijke jazz. Vijf jaar later werd Michel Follet zijn partner. Dit jaar kwamen daar nog Christophe Robeyst en Wim Bartholomeus bij.

Acht nieuwe producties

Voor het seizoen 2017-2018 staan er acht nieuwe producties in de steigers, die ze met eigen middelen uitbouwen tot sterke shows en voorstellingen. Het belevingsconcert ‘De roos diep in mij‘ is een muzikaal project met Kate Ryan en Geena Lisa. Het is zeldzaam dat Kate Ryan in het Nederlands zingt en dan vooral nog songs van Ann Christy en Yasmine. “Ik had een sterke band met Yasmine. Ik ben blij dat ik dat project mee mag dragen”, zegt ook haar collega Geena Lisa.

PADI ging luisteren naar de nieuwe producties van PLUSproducties in Nazareth

Glammit is een concertenreeks met Alain Tant, Alana Dante, Deborah Ostrega én de Glamrockband. Compagnons de la Chanson is het project van Liliane Saint-Pierre en Marijn Devalck. Beiden zingen afzonderlijk Franse liedjes, maar ze brengen ook samen sterke Franse duetten. “We zijn al bezig met optreden, we krijgen telkens drie keren één staande ovatie. Liliane zingt één deel vol en de mensen staan recht, ik zing mijn liedjes en het publiek veert recht en dan zingen we samen liedjes en ook daarna staan de mensen recht om te applaudisseren. Of drie keren een staande ovatie”, glimlacht Marijn Devalck.

PADI ging luisteren naar de nieuwe producties van PLUSproducties in Nazareth

EUROvizie staat stil bij liedjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70 van het Eurovisiesongfestival, gebracht door Andrea Croonenberghs, Geena Lisa en Chelsy. Bad gaat over Michael Jackson. Eef Van Acker, Bram Weijters en Peter Verhaegen toeren rond met nummers van de erfenis van de King of Pop. Songs voor rond een kampvuur – de klassiekers – worden gebracht door Jokke Schreurs en Herman Dils. Erik Van Herreweghe kruipt dan weer in de huid van Bomans. Dan heet dan gelukkig zijn – de song van Ann Christy – wordt gebracht door de bekende tekstschrijfster Mary Boduin, Natalie Schoonbaert en Dirk Van der Linden. Vanaf februari 2018 wordt Romy opgevoerd, gebracht door Janine Bischops…

PADI ging luisteren naar de nieuwe producties van PLUSproducties in Nazareth

Meer info over alle nieuwe producties vind je terug op www.plusproducties.be.

(PADI – Foto’s FODI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.