Paden tussen graven ‘Oud kerkhof’ staan onder water

Het ‘Oud kerkhof’, zoals de begraafplaats Paster Pype aan de Nieuwpoortesteenweg in de volksmond genoemd wordt, staat in de winter regelmatig onder water. Ook de voorbije week was het weer van dat. Volgens schepen Anseeuw gaat het om een oud zeer en wordt er een tijdelijke oplossing gezocht.

De wandelpaden tussen de graven op het Oud Kerkhof staan onder water. (foto PM)©Peter MAENHOUDT
De wandelpaden tussen de graven op het Oud Kerkhof staan onder water. (foto PM)©Peter MAENHOUDT

Wie het graf van een geliefde wil bezoeken op de begraafplaats Paster Pype aan de Nieuwpoortsesteenweg neemt dezer dagen best stevige regenlaarzen mee. Na de vele regeval in de maand januari staan heel wat paden op het kerkhof onder water.

“Het gaat om een oud zeer”, zucht schepen Björn Anseeuw (N-VA), bevoegd voor openbaar domein. “Het is een probleem dat zich al vele jaren stelt in de winter. Als het overvloedig regent, komt het kerkhof onder water te staan. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Vorig jaar hebben we daarom ingegrepen en de centrale as van de begraafplaats hersteld. Daar hebben we toen ook een drainagesysteem geïnstalleerd.”

“Nu zijn het voornamelijk de zijpaden die onder water staan. Maar om ook hier een drainagelaag aan te brengen, is er momenteel geen budget voorhanden. Niettemin heb ik de opdracht gegeven aan de stadsdiensten om te kijken hoe we dit het best aanpakken. Een mogelijkheid is het aansluiten van de zijpaden op het drainagesysteem. Dat gaan we nu bestuderen. Dat zijn ook geen kleine werken, maar het is eventueel wel een optie. Dat zou al een groot stuk van de problemen kunnen oplossen. En dan moeten bezoekers in de toekomst hopelijk niet meer door een moeras waden”, aldus schepen Anseeuw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.