Paden Helleketelbos krijgen opknapbeurt

Sabien Lahaye-Battheu in het Helleketelbos. (Foto TOGH)
Redactie KW

De paden van het Helleketelbos liggen er volgens Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) belabberd bij. Schepen Kris Notebaert (CD&V) haalde op de digitale gemeenteraad van maandag een grote kap van het bos aan als reden, maar zegt er verbetering op komst is.

In de gemeenteraad van april 2019, precies een jaar geleden, had Open VLD al een gelijkaardige vraag gesteld. “Toen hebben wij gevraagd aan het stadsbestuur om er bij het Agentschap Natuur en Bos op aan te dringen om de wandelwegen in het Helleketelbos beter begaanbaar te maken. Schepen Notebaert antwoordde toen dat het nodige werd gedaan”, zei Sabien Lahaye-Battheu op de gemeenteraad maandag. “Maar de situatie op vandaag is nog altijd even slecht, zo kon ik vaststellen. De paden zijn amper begaanbaar. Ik zag gisteren (zondag, red.) een jong gezin met een kinderwagen sukkelen om over het pad te geraken. Het is jammer dat ons bos er zo triestig bij ligt. Nu we in deze coronatijden allemaal worden aangeraden om te wandelen, is het meer dan ooit noodzakelijk dat we een toegankelijk bos hebben. Kan de stad opnieuw aandringen bij het Agentschap en een (structurele) oplossing vragen?

Gekapte bomen

“Ik heb onlangs nog boswachter Pierre Hubeau aangesproken en hij verzekerde me dat er binnenkort verbetering komt”, antwoordde schepen Kris Notebaert (CD&V). Het probleem was dat er een grote kapping in het bos gebeurde. Die duurde twee jaar en werd door twee verschillende aannemers gedaan. Maar de gekapte bomen worden binnenkort weggehaald en dan worden de paden hersteld. Over een lengte van 215 meter worden paden verhard met kiezel en daarbovenop een laag aarde. Daarna kan het bos en de paden voor langere tijd onaangeroerd blijven. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zegt dat het heel snel zal gebeuren en dat is toch een organisatie die ons in het verleden niet heeft teleurgesteld. Ik vertrouw er dus op dat ze hun woord zullen houden.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.