Padel Rumbeke opent twee nieuwe terreinen

De Rumbeekse padelclub is op anderhalf jaar tijd enorm gegroeid qua leden en beschikt nu ook over vier terreinen. © foto SB
Redactie KW

Door het versoepelen van de coronamaatregelen kon de Rumbeekse padelclub begin deze maand onder strikte voorwaarden terug openen. Hun infrastructuur werd zelfs verdubbeld tot vier terreinen.

Sinds november 2018 vind je naast de (tafel)tennis-, wandel- en schuttersclub van vzw Rista ook een opvallend snelgroeiende padelclub die op anderhalf jaar tijd maar liefst 240 leden telt, waarvan ongeveer één vijfde jonger dan 16 jaar. “Padel is een racketsport met ingrediënten uit het tennis en squash”, vertelt Bart Gerard, verantwoordelijke van de stuurgroep. “In vergelijking met het meer technische tennis is onze sport heel toegankelijk en eenvoudig om de basistechnieken aan te leren. Het wordt op een rechthoekig terrein gespeeld, omringd door glazen of betonnen wanden. Omdat de bal na contact met die wanden in het spel blijft, zorgt dit logischerwijze voor meer spelplezier.”

Nieuwkomers die totaal geen ervaring hebben, kunnen volgens Bart na tien minuten een spelletje padel spelen en zullen zich onmiddellijk amuseren. “Daarnaast hebben we een sterke sportieve omkadering naar lessen toe, waaronder Start-to-Padel, Continu-to-Padel, competitietraining en privé- en technieklessen”, gaat Bart Gerard verder. “Het lidgeld valt heel goed mee. Voor 150 euro per persoon kun je een volledig seizoen ongeremd padel spelen. De jeugd betaalt slechts 90 euro. Aansluiting, verzekering, deelname aan competities en speciale avondactiviteiten zijn inbegrepen.”

De twee dochters en de vrouw van Bart zijn ook verkocht aan deze zalige familiesport. “Het is volgens mij de eerste keer dat ik samen met mijn gezin kan genieten van het sporten. Zelf sta ik elke week minstens zes uur op het terrein. In onze club hebben een 25-tal families een gezinsabonnement. Dat wil zeker iets zeggen over het familiale karakter van deze sport.”

Lid voor één maand

“Een van de strikte voorwaarden om terug te mogen openen, was dat er op elk terrein slechts twee personen toegelaten zijn of dat er in familieverband moet worden gespeeld met het respecteren van social distance”, benadrukt Bart. “Reserveren blijft noodzakelijk. Om te beantwoorden aan de moeilijke vakantie-invulling van komende zomer wordt voor de maanden juni, juli en augustus de mogelijkheid geboden om padellid te worden voor slechts één maand aan 50 euro per persoon. Dit kan nog eenmaal verlengd worden. Ook niet-leden zijn welkom en betalen 7,50 euro voor anderhalf uur. Wij streven ernaar een ideaal padelklimaat aan te bieden voor zowel de recreatieve als competitieve speler waar jonge en ervaren sporters zich helemaal kunnen uitleven.” (KK)

Meer info te verkrijgen via info@padelrumbeke.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier