Padel Dôme op site Aviflora komt er zeker, project is niet afgeblazen

© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In Ingelmunster gonst het van de geruchten dat Padel Dôme van Frederick Verhelst (Smart Solutions) en Herbert Herreman (TC Isis) op de vroegere site Aviflora toch niet zou doorgaan.

De Padel Dôme zou op die plaats niet enkel plaats bieden aan 20 padelterreinen, maar ook aan horeca, een fitness, kinderspeeltuin en misschien zelfs een bowlingbaan. In februari jl. konden we in ons weekblad dat nieuws al aankondigen.

Intussen zijn we al juli en de terreinen liggen er nog altijd ongebruikt bij. Het gras werd al een keer gemaaid, maar verder gebeurde er nog niets. Links en rechts hoorden we echter geruchten dat dit project niet zou doorgaan. De ene spreekt over klachten van buren, de andere zegt dat de gemeente toch geen toestemming meer gaf en dat het project dus is afgeblazen.

Burgemeester Kurt Windels: “Enkele weken geleden zat ik nog samen met de investeerders. Toen vernam ik dat de compromis in orde was en dat de investeerders enkel nog moesten passeren langs de notaris. Daarna willen ze zo snel mogelijk werk maken van de uitbouw van Padel Dôme. Het is hun ambitie om nog eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen starten met de bouwwerken en met de aanleg van de terreinen. Dat is wat ik weet. Ik kan niet zeggen of hun plannen veranderd zijn. Ik weet enkel dat ze ambitie hebben om Padel Dôme te realiseren.”

Architecten gekozen

Zaterdagnamiddag bevestigde Frederick Verhelst aan de telefoon dat Padel Dôme er wel degelijk komt. “Het is niet zo dat wanneer er een akte werd getekend dat daarna al de kraan onmiddellijk op het terrein verschijnt. Dat duurt nog een hele tijd. Eind mei werd de aankoopakte verleend en pas dan konden we aan de slag.”

Na het verlof gaan we plannen voorstellen aan de buren

“De architecten liggen ook al vast, we kozen voor het bureau B. L. A. F. Architecten. Zij hebben ervaring in ontwerp en ontwikkeling van sportterreinen, onder andere het oefencomplex van KV Kortrijk werd door dit bureau getekend en ook de BOTZ Padelclub in Lokeren.”

“We werken samen met de juiste partij voor dit prachtig project en Padel Dôme zal een meerwaarde zijn voor Ingelmunster.”

“Na het verlof hopen we een compacte 3D-voorstelling in ons bezit te hebben, waarmee we de buren opzoeken om onze plannen voor te stellen.”

“We zullen luisteren naar eventuele opmerkingen. Ik ben ondernemer en werk met 450 mensen. Ik weet hoe belangrijk het is om te kunnen en te willen communiceren. Enkel met communiceren en overleg bereik je iets in het leven. Ook met dit project doen we dat op deze manier.”

Fietspad creëren

“Trouwens, op deze site mag er dagrecreatie gebeuren en dat gaan we ook zo uitvoeren. We gaan zorgen dat de geluidsoverlast zo goed als weg is. We creëren ook een fietspad dat uitkomt op de rotonde”, geeft de eigenaar van Padel Dôme nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier