Paashazen van Kostumation uit Elverdinge brengen ontbijt aan huis

© foto TP
Redactie KW

De paashazen van Kostumation konden de afgelopen dagen niet in hun kot blijven. Met een ‘mondmasker’ op verrasten ze honderden kinderen met een ontbijt aan de deur. “Zo konden ze even het paasgevoel ervaren.”

De coronacrisis is een grote domper voor Kostumation, een theater- en animatiebureau in de Ieperse deelgemeente Elverdinge: alle evenementen en boekingen zijn geannuleerd en de opening van een nieuw indoor recreatiepark met interactieve klimmuur en trampolinespel is uitgesteld sinds het begin van de crisis. “Wat enkele maanden geleden begon als een droom, werd een nachtmerrie“, zegt zaakvoerder Joshua Van Bost (25). “Wij komen niet in aanmerking voor een hinderpremie, maar we blijven vechten en proberen niet te klagen. Onze problemen zijn niets in vergelijking met mensen, die iemand verloren aan dit vreselijke virus of die in het ziekenhuis beland zijn.”

Pasen is normaal zeer druk voor de paashazen van Kostumation, die ingezet worden aan huis en in winkels, bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. “Vele kindjes zouden de paashaas dit jaar niet ontmoeten en dat vonden we enorm jammer. Daarom hebben we beslist om onze paashazen uit te sturen met paasontbijten. Amper een dag na de aankondiging op onze Facebookpagina was paasdag volgepland. Ik kon de vraag even niet meer volgen. Uiteindelijk hebben de paashazen 200 ontbijtpakketten bedeeld van vorige week vrijdag tot en met dinsdag. Binnenkomen en een handje geven mocht helaas niet. Zelfs de paashaas droeg een mondmasker.”

Paashazen van Kostumation uit Elverdinge brengen ontbijt aan huis
© foto TP

“Ik zat er vooraf wat mee, want wij zijn niet gewoon om ontbijten samen te stellen en aan huis te leveren. Uiteindelijk waren de mensen heel enthousiast. Het was hen vooral ook te doen om de paashaas tot bij hun kinderen te brengen. Zo konden kindjes toch een blik opvangen van de paashaas en even het paasgevoel ervaren. Hoeveel? Honderden. Vooral in de Westhoek, maar sommige paashazen gingen zelfs tot Kortrijk en Harelbeke. Iemand uit Gent had ook een ontbijt besteld, maar die verre afstand was niet in te plannen. Of mijn zaak er wat aan overhoudt, moet ik nog uitrekenen, want er zijn meer kosten dan verwacht. Uiteindelijk willen we vooral een goed gevoel verspreiden. Onze paashaas ging bijvoorbeeld ook bewoners van een woon-zorgcentrum groeten.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier