Paashaas komt langs in Bissegem: “Mijn dag kan niet meer stuk!”

Redactie KW

Vrijdagmorgen kwam de paashaas langs in de Kerkvoetweg, de Neerbeekstraat en enkele zijstraten in Bissegem. De zaakvoerder van Esca-Food Service die in de buurt woont, bezorgde aan de buren een zak met maar liefst 1 kg. paaseitjes.

Het was fijn wakker worden voor de bewoners van de Kerkvoetweg en de Neerbeekstraat en enkele zijstraten. Aan de voordeuren stond een zak van 1 kg paaseitjes. Deze waren geschonken door Esca-food, de groothandel in voeding van Ignace Josson.

Op de zak kleefde een briefje met de volgende tekst:

‘Lieve buren en vrienden,

Na een lang durende quarantaine beginnen we allen toch stilaan te dromen van een spoedig eerste terrasje, lekker eten op restaurant of een bezoek aan onze favoriete bistro in de buurt. Gezien u niet kan genieten van onze paaseitjes bij een heerlijke kop koffie bij onze klanten, brengen we ze graag tot bij u. Smakelijk en keep it safe!”

Ignace en Martine – Esca – Oresto Food partner.’

1.000 kg paaseitjes die onze klanten niet meer nodig hebben

Ignace Josson is zaakvoerder van Esca-Food, een voedingsgroothandel met vooral klanten in de horeca. “Toen de maatregelen voor de horeca aangekondigd werden, zaten we hier met voor tienduizenden euro voorraad aan artikelen met een beperkte houdbaarheidsdatum. We schonken al heel veel voedingsmiddelen weg, onder meer aan de Voedselbank. Ook 1.000 kg bestelde paaseitjes werden hier nog geleverd. Die hebben onze klanten uit de horeca niet meer nodig en in de vuilnisbak gooien staat niet echt in ons woordenboek”, zegt Ignace.

We vonden het fijn om vrienden en buren ook te plezieren.” Daarom trok Ignace samen met zijn echtgenote Martine Malysse en hun kinderen vrijdagmorgen in alle vroegte de straat op om aan de voordeuren van hun buren een zak van 1 kg paaseitjes te zetten.”

Paashaas komt langs in Bissegem:

Hij genoot er deze morgen alvast van om in alle vroegte met zijn gezin – met handschoenen aan – en een kruiwagen vol met paaseitjes op pad te gaan. “Het doet echt zoveel deugd om de mensen een plezier te kunnen doen. Mijn dag kan alvast niet meer stuk”, besluit Ignace.

De reacties zijn heel lovend en voor alle bewoners van de buurt was het vrijdag leuk opstaan in deze quarantainetijd.

Hele dure crisis

Voor Esca-Food is de coronacrisis een hele dure zaak. “Plots komen er een paar maanden waar er vrijwel niets naar buiten gaat. Ook zaken waarvoor je zes maanden tijd hebt om ze te verkopen en waar je er plots maar vier maanden voor hebt, dreigen te vervallen. We zullen het ook nog zwaar te verduren krijgen als de horeca ook nog in mei niet kan openen. En dan komt nog een volgend probleem op ons af van klanten die deze crisis niet meer te boven komen!”

Ignace werkt momenteel verder maar realiseert slechts 5 procent van zijn normale omzet. “Financieel gezien zou het slimste zijn van het licht te doven en tijdelijk te sluiten want elke dag verliezen we, maar we willen onze klanten die ons toch nog nodig hebben niet in de steek laten.” Uiteindelijk neemt Ignace het nog positief op: “Momenteel zijn we nog gezond, en gezondheid primeert, de rest zullen we moeten inhalen!” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier