Paasfoor wordt voor tweede keer afgelast

Redactie KW

Net als vorig jaar wordt ook de Paasfoor dit jaar afgelast door de stad Kortrijk. Tot op vandaag zijn foren nog altijd verboden en met de beslissing wil het stadsbestuur nu al klaarheid scheppen.

De Paasfoor van Kortrijk zou dit jaar plaatsvinden van 1 tot en met 18 april. Met ongeveer 140 attracties is de kermis in Kortrijk één van de grootste van het land. Volgens de huidige regelgeving is de organisatie van grote evenementen, waaronder foren vallen, nog steeds verboden. Naar alle verwachting zal dit ook nog geruime tijd zo blijven. De voorbereidingen op de Paasfoor waren reeds bezig maar nu werd een punt bereikt waarop de knoop moest doorgehakt worden. De beslissing werd genomen om ook in 2021 de Paasfoor niet te laten doorgaan.

Na de afgelaste editie van vorig jaar toen we in volle lockdown zaten, is dit natuurlijk opnieuw een grote klap voor de foorkramers. “De volksgezondheid primeert en in dat opzicht is de beslissing van de stad een logische beslissing, hoe jammer ook voor alle foorkramers”, aldus voorzitster van het foorcomité Heide Coussens.

“Het is een logische, maar erg pijnlijke beslissing. we zullen net als vorig jaar, waar mogelijk, kleinere kermissen organiseren later op het jaar. Voor de Paasfoor van 2022 zullen we alles op alles zetten om er een absolute topeditie van te maken”, reageert Arne Vandendriessche, schepen van Economie.

(xcom)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.