Paasfoor lokt drie extra attracties naar Kortrijk, ook openingsvuurwerk blijft

De Paasfoor komt met 133 attracties, waaronder drie nieuwe métiers. ‘Top of the world’, een zweefmolen van 60 meter hoog, ‘Tiki Party, een hellende schijf en ronddraaiende stoelen en ‘Mini-Jones’, een avontuurlijk labyrint voor kinderen.

De Paasfoor opent op Witte Donderdag, 18 april. © JVGK

Van donderdag 18 april tot en met zondag 5 mei palmt de Paasfoor de Kortrijkse binnenstad opnieuw in. “Dat betekent amusement voor jong en oud met als spectaculaire opener het vuurwerk op Witte Donderdag om 22.30 uur aan de Leieboorden“, zegt schepen van Foren Arne Vandendriessche (Team Burgemeester).

De officiële opening van de foor is op Witte Donderdag om 15 uur. De locaties zijn de Handels-, Dolfijn- en Kasteelkaai, de Grote Markt, Graan- en Veemarkt, de kop aan winkelcentrum K en het Conservatorium-, Schouwburg- en Casinoplein.

Mister and Misses Paashaas

De Paasfoor, de derde grootste kermis van het land, denkt ook aan de kinderen. Zo is er het nieuwe ‘Mini-Jones’. “De kinderen kunnen hun weg zoeken in een avontuurlijk labyrint op de Grote Markt”, zegt plaatsmeester Filip Decock. “Voor hen zijn er ook verrassingen van meneer en mevrouw Paashaas, dit jaar voor het eerst bijgestaan door mevrouw Kip. Zij delen chocolade eitjes uit en maken tijd vrij voor een fotoshoot op alle kinderattracties.”

Paasfoor lokt drie extra attracties naar Kortrijk, ook openingsvuurwerk blijft
© JVGK

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.