Paardenpensionhoud Dries uit Zuienkerke verliefd dankzij Boer zkt. Vrouw

In de laatste aflevering toonde Dries een foto van hij en zijn nieuwe vriendin Melanie. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Voor Dries Claeys (32) uit Zuienkerke kent zijn deelname aan Boer zkt. Vrouw een verrassend maar positief eindresultaat. De paardenboer vormde geen koppel met iemand van de kandidaten, maar het programma leverde hem toch een lief op. “Ik ben heel gelukkig, ja.”

Voor alle kandidaten van Boer zkt. Vrouw was hun deelname een heuse rollercoaster. Ook voor Dries Claeys was dat zeker zo. Het bekende VTM-programma zocht het dit jaar dichter bij huis, en ging onder meer op zoek naar een lief voor Dries. Hij runt met Hoeve De Hemel een paardenpension. Zelf hoopte hij in de zevende hemel te geraken op amoureus vlak, maar het werd een zoektocht met wisselend succes.

Al van bij het begin deed hij erg zijn best om iedereen een goed gevoel te bezorgen. “Ik stel niet graag mensen teleur, nee”, bekent Dries. “Bovendien kwamen de beslissingsmomenten kort na elkaar. Na de speeddates moest ik van tien naar vijf vrouwen en voor ik het goed en wel besefte, moest ik weer naar drie. Dat was niet te onderschatten.”

Moeilijke keuze

Daar slaagde Dries niet in en hij bleef met vier vrouwen op het erf. Zij confronteerden hem op een bepaald moment dat hij wat meer zijn emoties moest laten zien. “Dat was geen makkelijk moment om zo tegen mijn voeten te krijgen”, lacht hij. “Het is niet simpel om zomaar je emoties te tonen, zeker als er een camera op staat. Ik kreeg vaak de reactie van vrienden dat ik soms erg serieus over kwam, maar ik wilde niemand voor de borst stoten. Pas op, voor de meisjes moet het ook niet gemakkelijk geweest zijn. Het hielp ook niet dat ik niet meteen een uitgesproken favoriet had, zoals andere boeren. Ik heb tot het laatste moment getwijfeld, maar ik heb zeker geen spijt dat ik voor Melissa heb gekozen. Integendeel zelfs. Er viel geen kus tijdens die romantische trip, nee. Maar ik wilde ook niks forceren. Ik wil dan ook zeker niet de gast zijn die te hard van stapel loopt en dan na een paar weken er een punt achter zet, met teleurstelling en verdriet als gevolg. Ik gaf het liever wat tijd. Ik ben ook op een leeftijd gekomen dat ik niet onnozel wil doen daarmee.”

Het was dan ook geen verrassing voor kijkend Vlaanderen toen bleek dat Dries en Melissa niet eindigden als koppel en het vriendschappelijk bleef. Maar toch sloeg Cupido wél toe.

“Op een avond kreeg ik een berichtje van een meisje die ik ooit nog had gezien, maar uit het oog was verloren. We bleven babbelen en het klikte. Het is nog pril, maar ik ben heel blij met mijn nieuwe vriendin, ja”, glundert Dries. “We nemen nu rustig de tijd om elkaar beter te leren kennen.”

Reacties

“Ik ben heel blij met mijn deelname. Al dacht ik op voorhand dat het iets vlotter zou gaan. Ik dacht dat ik een paar leuke dames zou leren kennen, wat zo was. Maar ik dacht dat het wel vrij snel duidelijk zou worden of er met iemand een uitgesproken klik was. Ik liet het wat op mij afkomen. Uiteindelijk kwam ik met iedereen goed overeen, maar was er van een grote verliefdheid niet meteen sprake. Maar ik mag niet klagen, ik ben mezelf kunnen blijven en dat was ook duidelijk op het scherm. Bovendien kwam onze stiel positief in beeld en hield ik er ook enkele vriendschappen aan over. Ik ben een tevreden man.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.