Paardenkoerscafé sluit definitief de deuren in Sint-Eloois-Winkel

© JS
Redactie KW

Op 8 november organiseerde de Koninklijke vzw Paardenkoers aan de Steene Molen voor het laatst hun paardenkoerscafé in De Oude Smisse. Het Smiske maakt straks plaats voor een nieuwbouwproject. De toekomst wordt echter verzekerd. De gemeente, de paardenkoers én het jeugdhuis Chaplin slaan de handen in elkaar.

Bij de organisatie van de paardenkoers wordt Sint-Eloois-Winkel ingedeeld in 40 wijken. Elke wijk zorgt voor straatversiering en krijgt een paard toegewezen waarvoor er gesupporterd wordt. Bij de beoordeling van de straatversiering en voor de wijk met het winnend paard worden prijzen uitgedeeld onder de vorm van drankbonnen. Die drankbonnne konden tot 8 november telkens de eerste vrijdag van de maand geconsumeerd worden in het paardenkoerscafé het Smiske.

Vanaf volgende maand zal dit dus niet meer kunnen, maar samenwerking leidt tot oplossing. Vanaf volgend jaar en dus voor het eerst op vrijdag 3 januari 2020 zullen de drankbonnen op de eerste vrijdag kunnen geconsumeerd worden in jeugdhuis de Chaplin. De Chaplin behoudt zijn eigen werking, genodigden van de paardenkoers kunnen er hun drankbonnen te gelde maken en voor die gelegenheden zal het interieur van de Chaplin verrijkt worden met foto’s en affiches van de paardenkoers.

Samen met de gemeente willen de paardenkoers en jeugdhuis Chaplin voor de toekomst nog een meer duurzame oplossing uitwerken. De gemeente overweegt de aankoop van de Chaplin en een naastliggend vrij perceel. Dit kan de mogelijkheid bieden om een mooi project jeugdhuis, annex buurthuis te creëren. Daarbij zou ruimte kunnen gemaakt worden voor een sterke autonome werking van jeugdhuis Chaplin, aangevuld met bruikbare accommodatie voor paardenkoers en diverse verenigingen uit de gemeente.

(EL/foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier