Paarden- en ponykoersen zijn weer het uithangbord in Molenhoek Deerlijk

Het kermisbestuur van de Molenhoek met vooraan wijkburgemeester Bernard Vercruysse is klaar voor het feestweekend op de wijk. © MVD
Redactie KW

Na de geslaagde festiviteiten in het centrum, de Statiewijk en de Belgiek is het van vrijdag 18 tot en met maandag 21 oktober de beurt aan wijk de Molenhoek om de feestvlaggen te hijsen. “Het wijkcomité heeft een mooi programma in elkaar gebokst”, blikt wijkburgemeester Bernard Vercruysse vooruit. “Ik zal mijn tricolore lint het hele weekend met fierheid dragen.”

De Molenhoek, de wijk op de grens met Waregem en Desselgem, heeft de jongste jaren een ingrijpende metamorfose ondergaan. “Er kwamen heel wat nieuwe woningen en nieuwe Molenhoeknaren bij”, stelt voorzitter Rudy Verhulst. “We proberen geregeld met nieuwe activiteiten voor de dag te komen, maar het blijft hard werken. De nieuwe bewoners bij het wijkgebeuren betrekken en vooral de jongere generatie bereiken, is niet gemakkelijk. We willen daar verder op inzitten.”

Ik ben al twee jaar wijkburgemeester, een titel waar ik nog altijd heel trots op ben

“Verleden jaar kenden we een topkermis met de bijzonder succesvolle historische stoet ‘Molenhoek anno 1914-1918’ als uitschieter. We kunnen niet altijd even hoog mikken. Vandaar dat het dit jaar een meer klassieke kermis wordt. We houden vast aan ons traditioneel programma. Wat goed is, hoeft niet gewijzigd te worden. Het blijven feesten door en voor de eigen bevolking. De paarden- en ponykoersen zijn het uithangbord van de feestelijkheden. Zondagnamiddag rekenen we alvast op goed weer zodat het opnieuw een topper wordt.”

Overal present

Wijkburgemeester Bernard Vercruysse heeft drukke dagen in het verschiet. “De Molenhoek heeft vorig jaar bewezen dat een kleine leefgemeenschap tot grootse prestaties in staat is. Er was maandenlang aan voorbereid. Op de dag van de stoet zelf was het ontzettend mooi weer en er was een massale publieke belangstelling. Die stoet was echt een topper. Ik ben ondertussen al twee jaar wijkburgemeester. Een titel waar ik nog altijd heel fier op ben. Ik vind het een eer om dat lint te dragen.”

“Een zeggen dat ik eigenlijk een Belgieknaar ben. Volgend jaar woon ik precies 49 jaar in de Molenhoek. Halfweg mijn legislatuur mag ik dat jubileum vieren. Met de Molenhoek komt een einde aan vier kermisweekends in Deerlijk. Ik probeer overal eens present te zijn. Op de Statiewijk is het altijd een gezellige bedoening met mijn collega-burgemeester Willy Cattebeke en op de Belgiek met Stefaan Vanwynsberghe. Nu ben ik gastheer voor de collega’s. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Kruistocht

De festiviteiten op de Molenhoek starten op vrijdag 18 oktober met een kaarting en spelletjesavond ten voordele van de ouderraad van de plaatselijke kleuterschool op de Molenhoek. Er kan vanaf 18 uur een boompje gekaart worden in De Wieke. Zaterdagnamiddag staat vanaf 14 uur de eerste ‘kruistocht’ op het programma. Een fotozoektocht met onderweg verschillende haltes met drank en versnaperingen. Aansluitend is er voor de allerkleinsten een Curieuzeneuzenfuif met clown Jaspie. ‘s Avonds zijn er optredens van Martine, Mathias Lens, Gene Thomas en coverband Ontpopt.

Ook zondag 20 oktober is er van alles te beleven. Om 10 uur is er in De Wieke een eucharistieviering, die wordt opgeluisterd door de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia. Na de mis is er een wandelconcert van de fanfare en een optreden van de vendelgroep De Koorepeeties.

De 54ste paarden- en ponykoersen starten om 14 uur op de gelegenheidshippodroom in de Breestraat. Er is ook een wedstrijd voor amazones en een koppelkoers. Op maandag 21 oktober besluiten de senioren de kermis met een koffietafel en een tombola in De Wieke. De animatie wordt verzorgd door Chansons d’Amour met Vera Dobbelaere en Eddy Bru. (DRD)

Info: www.molenhoekdeerlijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier