Paaldansen bij Hypnosis Dance Academy in Roeselare

Astmera 'Jezzy' Bilali geeft de paaldanslessen in de Langebrugstraat. (gf) © (gf)
Redactie KW

Vanaf september kunnen sportievelingen zich inschrijven bij Hypnosis Dance Academy voor een cursus paaldansen. “Een echte full body workout, die je zelfvertrouwen een boost geeft”, klinkt het bij Steve Burggraeve, Sally Peire en Astmera Bilali.

Voor deze cursus gingen Steve Burggraeve en Sally Peire in zee met Polégance, die in hun infrastructuur een heuse paaldansstudio aan het bouwen is. “Danseres Jezzy zocht een geschikte ruimte om haar concept aan te bieden”, vertelt Steve. “Onze ruime studio heeft een heel stevig plafond, er is plaats voor acht palen en dit aanbod kan eventueel nog uitgebreid worden.”

Tijdens de anderhalf uur durende paaldansles wordt aandacht besteed aan kracht, lenigheid, coördinatie en elegantie. “Na een stevige opwarming, waarbij de focus op krachttraining ligt, gaan we over naar lenigheidsoefeningen om daarna te leren draaien, klimmen, zitten, hangen en experimenteren met verschillende acrobatische moves. Afhankelijk van je sportieve achtergrond of je lichaamsbouw is de ene persoon hier al vlugger mee weg dan de andere.”

Zelfvertrouwen

Paaldansen werkt volgens lesgeefster en zaakvoerder Astmera ‘Jezzy’ Bilali therapeutisch. “Meisjes met een laag zelfbeeld stralen vaak na enkele maanden veel meer zelfvertrouwen en geluk uit. Ze bloeien helemaal open. Wat je helemaal niet zou verwachten, is dat paaldansen een groepssport is. Tijdens de les heb je hulp nodig van groepsgenoten die je mentaal en fysiek ondersteunen. Paaldansen kan hard en pijnlijk zijn, maar eens je de smaak te pakken hebt, werkt het verslavend en het verandert natuurlijk ook je lichaam.”

Deze cursus wordt aangeboden voor iedereen vanaf 18 jaar. Jonger dan die leeftijd kan het mits toestemming van je ouders. Deze cursus start vanaf donderdag 10 september en vindt daarna telkens aansluitend plaats op donderdagavond van 19.30 tot 21 uur bij HDAC Locatie Haven in de Langebrugstraat 11B in Roeselare onder de artistieke leiding van Jezzy. Het is noodzakelijk om in te schrijven, omdat er per paal maar een beperkt aantal plaatsen is. De kostprijs van tien lessen bedraagt 150 euro. “Op zaterdag 29 augustus en zondag 6 september zijn er demonstraties in onze Basecamp in de Groenestraat. Die hebben telkens om 16 uur plaats, met aansluitend een gratis initiatie.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier