Overweldigende respons op oproep naar vrijwilligers

De Mast in Torhout is een van de twee vaccinatiecentra in de regio.© JS
De Mast in Torhout is een van de twee vaccinatiecentra in de regio.© JS
Redactie KW

Al ongeveer 850 mensen hebben zich in de Eerstelijnszone Houtland en Polder laten registeren om als vrijwilliger ingezet te worden in de vaccinatiecentra in Gistel en Torhout. Een dusdanig succes dat er een inschrijvingsstop is ingevoerd.

Pas een paar dagen geleden, op 14 januari om precies te zijn, werd bekend dat de vaccinatiecentra voor de inwoners van de gemeenten van de Eerstelijnszone Houtland en Polder – Oudenburg, Gistel, Ichtegem, Kortemark, Koekelare en Torhout – in het Vrijetijdscentrum Zomerloos in Gistel en in De Mast in Torhout worden ingericht.

Tegelijkertijd werd een oproep naar vrijwilligers gelanceerd. Hierop werd massaal gereageerd, in die mate zelfs dat er al vanaf 21 januari een inschrijvingsstop ingevoerd werd. Zo’n 850 mensen lieten zich als vrijwilliger registreren en zij zullen ingezet worden om de vaccinaties vlot te laten verlopen.

Meer info in februari

Elke gemeente van de ELZ doet namelijk haar deel van het werk. Dat wordt geregeld in speciale daarvoor opgerichte werkgroepen. Zo stelt Ichtegem een ICT’er ter beschikking om in zaal Zomerloos, waar de inwoners van Groot-Ichtegem zullen gevaccineerd worden, de nodige technische ondersteuning te bieden.

Een team van vijf medewerkers neemt dan weer contact op met elk van die ingeschreven vrijwilligers om na te gaan hoe ze in het vaccinatieproces kunnen ingezet worden. Een titanenwerk om die triage tot een goed einde te brengen. De bewoners van Ichtegem zullen in de loop van februari meer praktische informatie rond het vaccineren in hun bus krijgen. Maar alles staat of valt met de hoeveelheid beschikbare vaccins. (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.