Overrompeling op nieuwjaarsreceptie in Oostrozebeke

De verwelkoming door het schepencollege. © JC
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte werden de Oostrozebekenaren door het gemeentebestuur ontvangen voor een gezellige nieuwjaarsreceptie in het Ontmoetingscentrum Mandelroos en dit op zondag 5 januari 2020.

Iedereen kon er even binnen wippen vanaf 10.30 uur tot 13.30 uur. Alle inwoners werden er verwelkomd door de burgemeester, het schepencollege en de algemeen directeur. Iedereen kon hen persoonlijk de hand drukken en even kort wat wensen uitwisselen. De opkomst was bijzonder groot zodat de hal van het Ontmoetingscentrum in een mum van tijd boordevol liep.

Iedereen kon er naar hartenlust genieten van een gratis frisdrankje, biertje of glaasje cava. De service werd verzorgd door de mensen van de landelijke gilde en voor de allereerste keer werd gebruik gemaakt van herbruikbare plastic bekers, wat goed is voor het milieu.

De Oostrozebekenaren leken de idee van een volksreceptie bijzonder genegen te zijn. We luisterden even naar een korte reactie van Jacques Mestdagh en zijn vrouw Christiane Desmet. “Wij vinden de nieuwjaarsreceptie een enorm vriendelijk gebaar van het schepencollege en het is de ideale gelegenheid om die mensen beter te leren kennen. Wij komen hier al voor de vijfde keer en telkens merken we dat steeds meer volk hierop af komt. Het is ook de ideale gelegenheid om veel mensen die we allang niet meer tegen het lijf liepen te ontmoeten.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier