Overnachten op een drijvend bed? Dat kan deze zomer in Vlotkamp

Zo zal het vlot er deze zomer uitzien.© GF
Zo zal het vlot er deze zomer uitzien.© GF
Redactie KW

Overnachten in een boomhut in het midden van een bos maakten ze al mogelijk, maar deze zomer bouwen Tobias Knockaert (29) en Kika Merlin (25) ook een VLOTKAMP. Het koppel uit Brugge wil vakantiegangers óp het water laten verblijven, op een 50-tal meter van de oever. “Elk vlot bouwen we zelf. Er zal bovendien heel wat te beleven zijn rond het water”, belooft Tobias.

De jonge ondernemers zijn niet aan hun proefstuk toe. Hun BOOMKAMP, waarbij je metershoog in een boomhut kon logeren in het bos Ryckevelde, bleek vorige zomer een succes. Nu wordt hun concept uitgebreid op het water. “We speelden al een tijdje met het idee, maar zonder geschikte locatie bleef het bij dromen”, zegt Tobias.

Uiteindelijk kwam het koppel in contact met de verantwoordelijken van Domein Polderwind in Zuienkerke. “Het wateroppervlak is vergelijkbaar met de Sint-Pietersplas in Brugge. Het domein is iets minder bekend bij het grote publiek, maar ik geloof er 100 procent in. Komende zomer zal er heel wat te beleven zijn.”

Zo is het de bedoeling om er een pop-upbar neer te poten waar de vakantiegangers kunnen ontbijten en genieten van een drankje. Het bedrijf Outdoorteam zal dan weer diverse avontuurlijke activiteiten op en rond de plas aanbieden.

Met kano en reddingsvest naar vlot

Het verblijf belooft zo één groot avontuur te worden. “Wie het vlot wil bereiken, zal dat moeten doen met een kano en reddingsvest”, legt Tobias uit. “In principe zal elk vlot een 50-tal meter van de oever liggen. Het maakt deel uit van de beleving.”

In de voorlopige plannen van VLOTKAMP is plaats voor acht vlotten, die Tobias en zijn team eigenhandig zullen bouwen. Om de link met Domein Polderwind – waar erg wordt ingezet op toegankelijkheid – extra in de verf te zetten, bouwen Tobias en Kika één vlot dat volledig is aangepast aan mensen met een beperking.

Dat het koppel ook aan de praktische zaken denkt, blijkt uit een niet onbelangrijk detail. Elk vlot zal namelijk uitgerust zijn met een eigen composttoilet. “Zo vermijden we dat de mensen in het midden van de nacht in hun kano moeten springen om naar het sanitair blok te gaan”, glimlacht Tobias. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten