Wervikse bakker Guy Collie na hartaderbreuk overleden

Wijlen Guy Collie. © Serenity Wervik
Redactie KW

Een hartaderbreuk thuis in de Kruisekestraat in Wervik is bakker Guy Collie (60) fataal geworden. Hij overleed in het AZ Delta in Rumbeke. In juli volgend jaar zou hij met welverdiend pensioen gaan. Helaas besliste het noodlot er anders over.

Guy Collie groeide op op een boerderij op het einde van de Christuslaan. Hij speelde jarenlang basket bij BBC Wervik, destijds in de stadszaal Oosthove. Hij was er ook nog jeugdtrainer. Guy Collie nam in 1984 de bakkerij van Daniel Durnez over en deed jarenlang ook nog een broodronde in de ruime regio. Zijn echtgenote Ann Meersseman bestelde in de winkel. De afgelopen jaren was de bakkerij op zaterdag en zondag gesloten.

Hartaderbreuk

Guy en Ann keken uit naar hun pensioen. Een overnemer zochten ze niet, want ze zouden er blijven wonen en verbouwingen laten uitvoeren. Die plannen waren al klaar. Bakker Guy Collie was onder meer ook bekend voor zijn ‘appelflappen’. Vorige week vierde hij zijn zestigste verjaardag.

Een hartaderbreuk werd hem fataal. De ambulance, de mug en de brandweer kwamen ter plaatse om Guy van boven naar beneden te helpen brengen. Er waren heel wat inspanningen om hem te reanimeren. De bakker werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar is daar helaas overleden. Guy was de papa van drie kinderen; Jelle, Hanne en Febe. Daarnaast zijn er acht kleinkinderen, allemaal zijn oogappels.

Basketbal

Groot waren destijds zijn verdiensten bij basketbalclub BBC Wervik. Toen hij 18 jaar was moest Guy noodgedwongen stoppen omdat hij bij een bakker in Brussel ging werken. Hij kreeg opnieuw de microbe te pakken toen zijn zoon Jelle zich liet inschrijven bij BBC Wervik. Guy Collie werd trainer-coach van de premicroben en microben waarbij ook zijn dochter Febe speelde. In maart 2002 stopte hij. Guy was tien jaar jeugdtrainer. Telkens verraste Guy Collie als afsluit van het seizoen zijn spelertjes op een smulfestijn.

Golfbiljart spelen bij de Bristolstoters in café Bristol was na het harde werk zijn uitlaatklep. Niet zonder succes overigens, want Guy werd er meermaals clubkampioen en bekerwinnaar.

Zijn vader Christian is begin december vorig jaar thuis overleden. Guy heeft nog twee zussen; Charline en Jocelyne. De uitvaartplechtigheid wordt gehouden in intieme kring. (Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.