Waregem verliest oud-belleman Jacques Coorevits

Jacques Coorevits opende als belleman traditiegetrouw de Waregem Koerse Feesten.© Foto archief Piet Eggermont
Jacques Coorevits opende als belleman traditiegetrouw de Waregem Koerse Feesten.© Foto archief Piet Eggermont
Redactie KW

De gulle lach en klaterende stem van Jacques Coorevits (78) weerklinken niet meer door de stad. De oud-belleman is dinsdag overleden. Jacques was partner van Christine Pauwels en vader van Sandrin en Myan.

Jacques Coorevits groeide op in Desselgem. Hij studeerde regentaat en kwam terecht in het Waregemse VTI. Daar gaf hij 38 jaar lang Nederlands en Engels.

In Waregem was Jacques een bekende figuur. Zo speelde hij mee in vijf langspeelfilms en stond hij ruim dertig jaar op de planken bij De Zingende Sterren. Moppen tappen en mensen aan het lachen brengen, was z’n tweede natuur. Jacques stapte op het podium, hoefde geen woord te zeggen en kreeg al applaus.

India

Twintig jaar lang was Jacques ook belleman van de stad, een taak die hij met veel enthousiasme op zich nam. Zo opende hij traditioneel de Waregem Koerse Feesten. In 2008 kreeg hij de erepenning als lid van de Gilde Bellemannen Europees Continent. Hij was ook ridder binnen de orde van ‘t Manneke uit de Mane. Op z’n zeventigste vond Jacques het tijd voor nieuw bloed en werd hij opgevolgd door huidig belleman Luc Bekaert.

Naast zijn cultureel engagement was Jacques ook gefascineerd door India. Hij reisde ontelbaar keer af naar het land en steunde er de plaatselijke bevolking via Children For India. (JE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.