Vrienden rouwen om vermoorde ‘Leo’ in Patersbos in Tielt

Enkele vrienden verzamelden er onder een afdakje.© TV
Enkele vrienden verzamelden er onder een afdakje.© TV
Redactie KW

Enkele tientallen vrienden en kennissen van de doodgestoken Leander Quintyn (32) kwamen vrijdagnamiddag samen voor een afscheidsmoment in het Patersbos in Tielt. Er weerklonk muziek en er werden herinneringen opgehaald.

Leander, ‘Leo’ voor de vrienden, werd zaterdagavond 6 maart omstreeks 22.50 uur het slachtoffer van een steekpartij vlakbij zijn woning in de Felix D’Hoopstraat Tielt. Na het incident strompelde de man nog naar zijn woning, maar tussen de huisnummers 2 en 14 verloor hij het bewustzijn. De hulpdiensten kwamen te laat voor de man die actief was in de tuinbouwsector. Over mogelijke dader(s) is nog altijd niks bekend.

Boom als rouwplek

De familie hield eraan om in intieme kring afscheid te nemen van Leander. Vrienden en kennissen riepen via Facebook op om een eigen afscheidsmoment te houden in het Patersbos, waar ‘Leo’ graag vrienden opzocht. Stad en politie lieten dat toe, op voorwaarde dat de rouwenden verzamelden in bubbels van tien.

Door het natte weer was men aangewezen op een afdak aan de kant van de parking in plaats van het gazon rechtover Huis Mulle de Terschueren, waar aan een boom foto’s, bloemen en korte boodschappen werden bevestigd en een stille herinnering vormen aan Leo.

Twee flesjes Duvel

“Leo was een heel brave gast die nooit zijn stem verhief. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat zo iemand wordt vermoord”, zegt een van de aanwezigen, die vaak mee op de afspraak was in het stukje park aan de boom.

Onder het afdak weerklonk Leo’s lievelingsmuziek, terwijl de tientallen aanwezigen met stille stem herinneringen ophaalden. Er stond een foto van de doodgestoken man vergezeld van twee flesjes Duvel. De politie keek er van op afstand op toe dat er geen eten en drinken werd geconsumeerd, maar alles verliep zoals gepland, in een serene sfeer.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.