https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrienden en familie nemen afscheid van Emmely: “We hebben enkel nog tranen”

© CL
Christophe Lefebvre

Zaterdag namen familie en vrienden afscheid van Emmely Dusquesnoy. De twintiger raakte een week geleden betrokken bij een dodelijk verkeersongeval in Kortrijk. Tijdens de ceremonie werd pijnlijk duidelijk dat Emmely een niet in te vullen leegte achterlaat.

Rouwend, emotioneel en de waarom-vraag waarop geen antwoord komt. De honderden aanwezigen, die allen verzamelden in het Zwevegemse Aula Memoria, zochten steun bij elkaar. Broers, vriendinnen en studiegenoten haalden de vele mooie herinneringen aan, bijgestaan door een selectie aan foto’s die Emmely toonden zoals ze was.

Duizend tranen

Het waren vooral de verhalen over haar reizen en vrijwilligerswerk die niemand onberoerd lieten. Meer dan eens werden zakdoeken boven gehaald wanneer er werd gesproken over de safari in Tanzania of de laatste trip richting Barcelona, slechts enkele weken geleden. Haar studievrienden spraken dan weer over de moeilijke lockdownperiode, die dankzij de aanwezigheid van Emmely op kot heel wat dragelijker werd.

De ceremonie, die eveneens live via het internet kon worden gevolgd, werd afgesloten met een aangrijpend betoog van Julie. “We kenden elkaar 22 jaar en hebben samen meer dan duizend herinneringen gemaakt. Nu hebben we enkel nog duizend tranen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten