https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voormalig zaakvoerder Jeans Boetiek en Focus Brandstore uit Izegem overleden

© (Foto IB)
Redactie KW

Jean-Pierre Barbe, die vroeger met zijn ex Jeans Boetiek en later Focus Brandstore in de Roeselaarsestraat uitbaatte is overleden in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij is net geen 70 jaar geworden. Jean-Pierre was met zijn ex vele jaren zaakvoerder van Jean Boetiek, later Focus Brandstore. Later baatte hij met Dominique Stove restaurant ‘The Rabbit’ in Westouter uit. Hij was een ook lid van de N-VA

Jean-Pierre en zijn ex Karlien Vanelslander begonnen begin de jaren zeventig met Jean Boetiek in de Roeselaarsestraat in Izegem. Later werd dat Focus Brandstore. Decennia was dat één van dé toonaangevende kledingzaken in de regio Izegem. “Het was jarenlang keihard werken”, zei Jean-Pierre 4 jaar geleden nog in een interview aan ons weekblad. “Onze winkel was 37 jaar lang zeven dagen op zeven open. We hebben de zaak van nul opgebouwd.”

Eind 2008 gaven Jean-Pierre en zijn ex de fakkel door aan Lindsay Herman en Xavier Vanhonsebrouck. Nadien reisde Jean-Pierre heel veel en zag een flink stuk van de wereld. Maar niets doen was niet voor hem. Met zijn vriend Dominique Stove nam hij ‘The Rabbit’ in Westouter over waar hij als ‘chef rôtisseur’ het uitstekend naar zijn zin had. In 2019 werd de zaak overgenomen en de nieuwe uitbaters heropenden als ijssalon en koffiebar.

Jean-Pierre was ook vele jaren actief bij Handbalclub Izegem waar hij de motor was achter onder andere de scampi-avonden. Hij was ook politiek geëngageerd bij de N-VA en stond nog op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Twee en een half jaar geleden ging de gezondheidstoestand van mijn vader achteruit”, zegt zijn zoon Mathieu Barbe. “Hij verhuisde vorig jaar naar de Grote Markt in Kortrijk. Pa had omwille van de ernst van zijn ziekte nog één droom: 70 jaar worden. Maar dat is net niet gelukt.

Jean-Pierre was de vader van de tweeling Mathieu en Thibaut en ook van Eveline. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.