Voormalig VLD-schepen Katrien Van Ryssel overlijdt onverwacht in Blankenberge op 67-jarige leeftijd

Voormalig VLD-schepen Katrien Van Ryssel.© GF
Voormalig VLD-schepen Katrien Van Ryssel.© GF
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Blankenberge is onverwachts voormalig VLD-schepen Katrien Van Ryssel overleden. De ‘sterkmaker van het Blankenbergse sport- en seniorenleven’, zoals ze door haar partijgenoten wordt omschreven, is amper 67 geworden.

Katrien Van Ryssel, licentiaat L.O. en al sinds 1994 actief in de lokale politiek, overleed in de nacht van dinsdag op woensdag aan hartfalen. Haar overlijden komt voor iedereen heel onverwacht. “Maandagavond zagen we haar nog op onze digitale fractievergadering en toen was Katrien zoals gewoonlijk weer heel gedreven. Het droevige nieuws van haar overlijden kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Niemand had dit zien aankomen”, zegt Mitch De Geest, voorzitter van Open VLD Blankenberge. De partij is in rouw.

“Er leeft enorm veel appreciatie voor wat Katrien allemaal betekend heeft voor Blankenberge. Ze was lang dé sterkhouder van het lokale sportleven en daarnaast ook de steun en toeverlaat voor onze senioren. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.”

Verslagenheid

Ook fractieleider Björn Prasse reageert verslagen. “Katrien zal door iedereen enorm gemist worden, maar vooral in de middens waarin ze tientallen jaren actief is geweest. Haar overlijden komt als een schok: Katrien was vroeger leerkracht L.O. en een sterke, kloeke madam die ook voor de atletiek veel betekend heeft. In de lokale politiek had ze altijd een uitgesproken mening over alles. Ze heeft een onuitwisbare stempel gezet op het sport- en seniorenleven in onze stad.”

Oud-burgemeester Ivan De Clerck roemt haar doortastendheid. “Katrien was iemand die schermde voor haar dossiers en er ook voor bleef gaan. Zo lag ze aan de basis van het zwembaddossier en stond ze mee aan de wieg van initiatieven als het Digi-Ateljee. Ook het skatepark is een blijvende realisatie van haar. Ze nam haar schepenfunctie ter harte en was altijd op het stadhuis aanwezig.”

Katrien Van Ryssel werd in 2003 schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.