Voormalig Oostends schepen Staf Cattoor overleden op 75-jarige leeftijd

Staf Cattoor was ook 64 jaar lang lid van Turnclub Willen is Kunnen. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

In Oostende is Staf Cattoor, ex-schepen en erevoorzitter van Turnvereniging Willen Is Kunnen, op dinsdag 8 november, op 75-jarige leeftijd overleden. Staf was gehuwd met Ingrid De Putter, vader van drie kinderen, opa van vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Staf was beroepshalve meer dan 30 jaar actief als werkopzichter bij Bruggen & Wegen. Staf zetelde van 1983 tot 1988 en van 1995 tot 1997 als gemeenteraadslid en fractieleider voor de CVP. Daarna werd hij drie jaar schepen van sport. Na 16 jaar afwezigheid in de politiek werd hij opnieuw gemeenteraadslid voor N-VA.

Willen is Kunnen

Staf Cattoor was ook 64 jaar lang lid van Turnclub Willen is Kunnen. Hij startte in 1958 als trommelaar. In 1965 werd hij tamboer-majoor en tot in 1984 was hij voortrekker van de drumband. Vanaf 1985 tot 2020 fungeerde hij ook als algemeen voorzitter van WIK. Als erevoorzitter bleef hij nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de club.

Na zijn hulde in september 2021 werd hij ziek en in december 21 werd hij opgenomen in WZC ‘t Ponton. Zijn gezondheid ging meer en meer achteruit, tot hij onverwachts op 8 november overleed. Uur en datum voor het afscheid van Staf Cattoor zijn nog niet bekend.

De stad Oostende betuigde al zijn medeleven aan de familie Cattoor. Staf Cattoor was trouwens een oom van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). In oktober 2021 werd Staf Cattoor nog geïnterviewd op de Mercator. Dat lees je hier.

De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 17 november om 10.30 uur rond de urne in de aula van het crematorium Polderbos, Grintweg 120 in Oostende. Na de plechtigheid volgt de bijzetting van de urne op de begraafplaats in Stuiverstraat in Oostende.

Online condoleren kan via www.uitvaart-oostende.be. Het rouwadres: Familie Cattoor, p/a B&C Casteleyn – De Grim.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.