https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voormalig fotograaf en bokser Raphaël Desmet overleden

© (Repro GJZ)
Redactie KW

Op woensdag 14 juli is Raphaël Desmet overleden. Raphaël werd in Zwevegem geboren op 15 oktober 1934, maar woonde al sinds 1946 in Sint-Denijs. Hij was gehuwd met Marie-Madeleine Decruyenaere en had twee kinderen, Eddy en Anja.

Raphaël was zeker geen onbekende in Sint-Denijs. Jarenlang was hij met z’n fototoestel aanwezig op zowat alle activiteiten die er georganiseerd werden. Hij laat dan ook een indrukwekkend archief achter van ruim 13.000 foto’s. Hij haalde ook mooie ereprijzen bij diverse fotowedstrijden.

Uit zijn interesse voor de geschiedenis – Raphaël was ook medewerker van het archeologisch museum in Waarmaarde – ging hij ook oude afbeeldingen van Sint-Denijs opzoeken. Hij werkte tevens mee aan heel wat uitgaven van de Zwevegemse heemkundige kring Amantine.

Wat misschien minder mensen weten, is dat Raphaël ook een goed bokser was. Hij begon in 1952 met boksen en heeft in drie jaar 37 kampen beslecht, waarvan hij er amper zes verloor. Hij bokste onder de naam ‘Temsed’, het omgekeerde van Desmet. Een val tijdens zijn legerdienst, waarbij Raphaël zijn schouder brak, betekende het einde van zijn bokscarrière.

Later werd hij ook een graag gezien figuur in wielermiddens. Hij fungeerde soms als verzorger, kreeg heel wat renners voor de lens en werkte mee aan de organisatie van wielerwedstrijden in Sint-Denijs.

De uitvaart van Raphaël Desmet had plaats in intieme kring. (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.