Volksvriend Willy Blondeel op kerstdag overleden

Op kerstdag 25 december is bekende Sijselenaar en volksvriend Willy Blondeel overleden.

Wijlen Willy Blondeel. (GF)
Wijlen Willy Blondeel. (GF)

Willy werd geboren op 6 april 1949, maar zijn wieg stond in Sijsele, waar hij ook opgroeide en quasi zijn hele leven bleef wonen. Onmiddellijk na zijn legerdienst ging hij aan de slag bij de firma Danninck-De Weerdt, waar hij gedurende zijn hele loopbaan actief was als chauffagist en op rust ging als ploegbaas.

Dierenvriend

Willy, vader van twee dochters en later ook een liefhebbende opa voor zijn kleinkinderen, was een bekend dorpsfiguur in Sijsele en jarenlang actief lid van de biljartclub in café Sint-Elooi, waar hij een gevreesd tegenstander was en meer dan eens met de kampioenstitel ging lopen. “Mijn vader was ook een grote dierenvriend. Waar je Willy zag, zag je zijn hondje Jefke. Ze waren echt onafscheidelijk. Je kon ook altijd bij hem terecht, hij sprong voor iedereen in de bres. Wat hem vooral ook typeerde, is dat hij steeds klaar stond om een mop te tappen of een frats uit te halen”, vertelt dochter Nancy.

“Na zijn pensioen was hij actief als vrijwilliger en chauffeur in het woonzorgcentrum De Stek in Sijsele. Daar stond hij vooral ten dienste van de minder mobiele mensen. Ook al woonde hij de laatste jaren in Oedelem, in zijn hart is mijn papa altijd een trotse Sijselenaar gebleven.”

De redactie van Brugsch Handelsblad biedt aan de nabestaanden haar medeleven aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.