Uitvaart oud-burgemeester Middelkerke Janna Opstaele

© LC
© LC
Redactie KW

Deze morgen was er de begrafenisplechtigheid van oud-burgemeester van Middelkerke, Janna Opstaele. Door de coronamaatregelen mocht maar een beperkt aantal mensen binnen in de kerk, maar heel wat mensen volgden de livestream. Brandweer en politie zorgden buiten voor een erewacht.

Het is een sobere dienst geworden, maar een afscheid in stijl. De ingang van de kerk en de kist waren getooid met talloze witte bloemen. Ook tijdens de offerande werden witte en rode rozen bij de kist geplaatst. Tijdens deze offerande werd het nummer ‘Pastorale – Ik heb je lief’ van Ramses Shaffey gebracht.

 © LC
© LC

Kleurrijk hart

Tijdens de plechtigheid werd het leven van Janna Opstaele geschetst. Daar kwamen zowel de prachtige als de minder leuke momenten aan bod. Niets dan lof ook voor haar echtgenoot Willy Rommel, die haar altijd door dik en dun heeft gesteund. Een bijzonder emotioneel moment was toen haar kleinkinderen Lize en Mauro een zelfgemaakt hartje bij hun oma neerlegden. Een kleurrijk hart, verwijzend naar Janna die altijd kleurrijk was zowel in kledij als in haar leven. De zwarte rand aan het hartje verwijst naar de dood.

Onder de aanwezigen in de kerk waren, naast de familie, ook een aanta vrienden en kennissen aanwezig van Open VLD. Er was een mooie fotoreportage te zien met beelden uit haar privé- en openbaar leven. Telkens kwam opnieuw de geestdrift en drang naar plezier van de oud-burgemeester naar voor, alsook haar liefde voor haar familie en vrienden.

Don’t cry for me Argentina

Net voor het afsluiten kwamen nog enkele mensen aan het woord die dicht bij haar stonden , onder wie familielid en beste vriendin Ingeborg, Sonja Vanmaele die als personeelslid van de gemeente jarenlang met haar samenwerkte en Cynthia Pylyser, die in het zog van Janna haar eerste politieke stappen zette. De plechtigheid werd afgesloten met het nummer ‘Don’t cry for me Argentina.’

Janna Opstaele overleed op 27 april 2021. Ze was 64 jaar. Ze was van 2001 tot 2013 schepen van Middelkerke en van 2013 tot 2018 burgemeester van Middelkerke . (PBM/foto LC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.