Uit onderzoek blijkt dat overleden stagiair Robbe (18) geëlektrocuteerd werd bij werken aan zekeringkast

Robbe Vandecasteele.© gf
Robbe Vandecasteele.© gf
Redactie KW

Een week na het dramatische arbeidsongeval waarbij een 18-jarige jongeman uit Oostduinkerke stierf in het chocoladebedrijf Baronie in Veurne zijn de eerste resultaten van het onderzoek bekend. “Een technisch deskundige hield zijn onderzoek ter plaatse en daaruit blijkt dat de jongeman stierf tijdens werken aan een zekeringskast. Na onderzoek door de wetsdokter is de doodsoorzaak nu zeker elektrocutie”, zegt substituut-arbeidsauditeur Sofie Heyndrickx.

Wachten op de parking

De amper 18-jarige Robbe Vandecasteele uit Oostduinkerke was vorige week maandag aan de slag op zijn stageplaats in chocoladebedrijf Baronie in de Ondernemingenstraat. De student elektrische installaties in het Saam campus Cardijn in Diksmuide was er bezig aan zijn derde stageweek. Om 16.30 uur werd de jongen levenloos teruggevonden door twee collega’s aan een klein gebouw links van de fabriek, waar de elektrische installatie zit. Er kon geen hulp meer baten. Zijn mama stond toen al een half uur onwetend op de parking te wachten tot haar zoon zou komen opdagen. De plaats werd een tijdlang in beslag genomen voor verder onderzoek.

Te vroeg om te oordelen

“Intussen heeft een technisch deskundige door ons aangesteld zijn onderzoek ter plaatse afgerond”, zegt substituut-arbeidsauditeur Sofie Heyndrickx. “De jongen was bezig met werken in een zekeringskast. Het deskundig verslag ligt nog niet neer, maar bij de conclusies die daaruit zullen voortkomen zal rekening worden gehouden worden met de bijzondere omstandigheid dat het om een jeugdige werknemer gaat die een bijzondere bescherming geniet. In dit stadium van het onderzoek is het nog te vroeg om te oordelen of er fouten zijn gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat dergelijk onderzoek ruim een jaar in beslag neemt. Intussen vond bij de wetsdokter ook een inwendige en uitwendige autopsie plaats en nu staat het zeker vast dat de doodsoorzaak elektrocutie is.”

Uitvaart

Het lichaam van de jongeman werd intussen dus ook vrijgegeven zodat de familie afscheid kan nemen. Die uitvaartplechtigheid vindt dinsdag 18 mei om 10.30 uur plaats bij Uitvaartzorg Cornelis in Veurne en is te volgen via livestream. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier