Trucker Marcel uit Zeebrugge die omkwam bij ongeval was erg geliefd bij colleag’s

Een zwaar ongeval kostte woensdagmiddag het leven aan Marcel Strainu (66), een vrachtwagenchauffeur uit Zeebrugge. Zijn dood is bij zijn firma Middlegate heel hard aangekomen. “Het wordt in dergelijke situaties altijd gezegd. Maar Marcel stond écht altijd voor iedereen klaar. Dit komt als een enorme schok”, klinkt het.

Marcel Strainu (66), een vrachtwagenchauffeur uit Zeebrugge.© TL
Marcel Strainu (66), een vrachtwagenchauffeur uit Zeebrugge.© TL

De ervaren vrachtwagenchauffeur was dinsdagmiddag onderweg op de A12 in Hoevenen richting Antwerpen. Er had zich een file gevormd door een defect voertuig, maar wellicht merkte Marcel Strainu (66) dat te laat op. Hij reed op de staart van de file in. Door de klap brak zijn cabine af. Alle hulp kwam te laat voor de Roemeense man. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onwezenlijk

“Ik had hem ’s morgens nog gebeld om te zeggen dat we naar containervervoer zouden overschakelen. Dat is fysiek minder belastend en dat had hij wel verdiend”, zegt Annelies Geldhof, sitemanager van transportfirma Middlegate in Zeebrugge en werkgever van het slachtoffer. “Enkele uren later kreeg ik te horen dat hij bij een dodelijk ongeval betrokken raakte. Onwezenlijk.”

Marcel werkte al een hele tijd in ons land. Zijn vrouw en kinderen bleven in Roemenië en de zestiger bleef rijden om hen financieel te kunnen ondersteunen. Hij woonde in Zeebrugge samen met enkele andere Roemeense vrachtwagenchauffeurs.

Allemaal familie

“We zijn eigenlijk allemaal een beetje familie op die manier”, zegt sitemanager Annelies. “Daarom komt dit ook zo hard aan. Marcel was sinds 2019 bij ons in dienst. Hij is mij toen eigenlijk gevolgd toen ik de overstap maakte van bij een andere firma. Hij was hier meteen heel erg geliefd. Zowel bij het personeel op kantoor als bij zijn medechauffeurs. Als iemand overleden is, hoor je het elke keer. Maar in het geval van Marcel was het gewoon écht zo. Hij stond altijd voor iedereen klaar, zo erg dat het opvallend was. Niets was hem teveel. En ondanks zijn leeftijd hoorde je hem nooit klagen.”

Het was Annelies die woensdag de vrouw van Marcel op de hoogte moest brengen in Roemenië. “Dat zijn telefoongesprekken die je nooit meer vergeet. Het was verschrikkelijk om die mensen zo’n slecht nieuws te moeten brengen”, zegt ze.

Veel vragen

De familie van Marcel wou meteen het vliegtuig richting België nemen. Maar dan zouden ze hier in quarantaine moeten. “Ik heb hen uitgelegd dat dat geen goed idee was”, zegt Annelies. “Wij stellen nu alles in het werk om de repatriëring in orde te brengen. De kosten daarvan neemt Middlegate ook volledig op zich.”

Over de precieze omstandigheden van het ongeval bestaat nog wat onduidelijkheid. Wellicht zal een deskundige zich daar verder over buigen. “De cabine was trekker had vorige week nog maar een onderhoud gehad. En Marcel zelf was twee weken geleden nog medisch gekeurd. We blijven met heel wat vragen zitten. En wellicht zal er nooit een sluitend antwoord komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.