Tony Decavel overleden

foto GF
foto GF
Redactie KW

DesselgemTony Decavel, een trouwe muzikant van de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem, is afgelopen weekend plots overleden aan hartfalen op 58-jarige leeftijd. “Zijn overlijden zal een enorme leegte nalaten.”

De Desselgemnaar, die vrijgezel was en geen kinderen had, was vorige vrijdag aan het werk in de tuin, toen het noodlot toesloeg. Tijdens het afrijden van het gras werd hij onwel en de inderhaast opgeroepen hulpdiensten konden hem niet meer reanimeren. Hij laat een zus na met wie hij een goede band had (Veronique), een schoonbroer (Bart Lambrecht) en twee neven (Bram en Sam).

Bij de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen, waar Tony 46 jaar muzikant en 36 jaar bestuurslid was, is de verslagenheid groot. In maart werd hij nog gehuldigd door de Waregemse Cultuurraad voor die muzikale prestatie. “Tony was een geëngageerd lid dat op elk moment klaarstond om te helpen. Van het sleuren met podiumstukken tot een hele avond achter de bar staan: hij was een aimabele en rustige persoon die altijd de handen uit de mouwen wou steken”, vertelt voorzitter Kasper Vanoverbeke. Als muzikant nam Tony samen met drie bugelisten de eerste stem op zich. Hij zat ook letterlijk op de eerste stoel van het orkest, wat bekendstaat als de plek van de orkestmeester. “Vaak was Tony als eerste aanwezig op de repetitie, stipt op tijd. Na de repetitie kon je hem dan weer aan de bar vinden, steeds in voor een babbeltje over de wielerkoers of de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet zelden was hij ook de persoon die de anderen overtuigde om ‘nog een laatste slaapmutsje’ te drinken”, glimlacht Vanoverbeke.

foto Wouter Vanorenbeek©Wouter Vanhorenbeek
foto Wouter Vanorenbeek©Wouter Vanhorenbeek

Het afscheid van Tony vindt in intieme kring plaats in het crematorium Uitzicht in Kortrijk. Online condoleren kan via www.uitvaartzorgdebrauwere.be. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten