Tachtiger die werd aangereden aan Kortrijkse stadhuis is overleden

De straat bleef na het ongeval ruim een uur lang afgesloten.© LSi
De straat bleef na het ongeval ruim een uur lang afgesloten.© LSi
Annelies Nollet

De 84-jarige voetganger die vorige week maandag zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval aan de achterkant van het stadhuis van Kortrijk, is overleden.

De wandelende man uit Kortrijk werd op de hoek van de Stove- en de Papenstraat in Kortrijk gegrepen door een manoeuvrerende bestelwagen. Op die plaats is ook de in- en uitrit van de parking voor het personeel van het stadhuis. De tachtiger was te voet onderweg naar huis na een bezoek aan zijn revaliderende echtgenote in AZ Groeninge, campus Reepkaai.

De bejaarde man werd geraakt door de linkerachterkant van de bestelwagen en viel op de grond. Hij liep een zware hoofdwonde op en verloor heel wat bloed. De omgeving bleef ruim een uur voor het verkeer afgesloten. De voetganger kreeg de eerste zorgen op straat door een toegesneld MUG-team toegediend. Daarna ging het met een ambulance richting ziekenhuis AZ Groeninge.

Vragen

Daar is de man dus afgelopen weekend overleden. Dat was helaas geen verrassing. Kort na de aanrijding bleek hij al hersendood te zijn. Zijn leven werd nog even verlengd door machines, vooral in functie van orgaandonatie. Zijn familie blijft achter met heel wat vragen. Ze zetten vooral vraagtekens bij de verkeerssituatie op de plaats van het ongeval.

(AN/LSI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.