School Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge rouwt om leerkracht Els Pets

Wim Kerkhof

De school Sint-Jozef Sint-Pieters in Blankenberge rouwt om het verlies van Els Pets, die al bijna 30 jaar Frans gaf in de school. Ze overleed op 60-jarige leeftijd.

“Voor de krokusvakantie had ze al aangegeven last te hebben van wat ongemakken. We wisten dus al een tijdje dat er iets aan de hand was, maar na de laatste twee weken is het plots allemaal heel snel gegaan. Begin vorige week kregen we dan te horen dat ze niet meer zou terugkeren”, zegt directeur Carine Jacxsens.

Els Pets was bijna haar hele leven lang verbonden aan de school: eerst als leerling, later als leerkracht.

Een echte ancien

“Mevrouw Pets was hier een echte ancien. Ze was oud-leerling en keerde terug als leerkracht in het schooljaar ’92-’93. Ze heeft hier dus bijna dertig jaar lesgegeven”, aldus Carine Jacxsens. Zij zal zich Els altijd blijven herinneren als een betrokken leerkracht met een hart voor haar leerlingen.

“Ze zag ze echt graag, en ze was zelf ook heel graag gezien op school. Buiten haar lesactiviteiten was ze een van de trekkers van het uitwisselingsproject Erasmus+ waar onze school aan deelneemt. Heel wat buitenlandse collega’s waarmee ze een goed contact had, delen in ons verdriet.”

Kaartjes bezorgd in ziekenhuis

Ook bij de leerlingen kwam het nieuws hard aan. “We hebben vorige week al tijd gemaakt om het samen te verwerken en hebben nog een pak kaartjes overgemaakt aan het ziekenhuis. Maar misschien heeft ze die niet meer allemaal kunnen lezen”, aldus nog Carine Jacxsens.

Els laat een man en twee zonen achter. “Ze had ook al kleinkinderen. Net zoals ze hier naar onze leerlingen toe heel zorgend was, was ze ook een hele lieve oma. Het voelt onwezenlijk dat ze er niet meer is”, klinkt het nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.