Schrijver Pieter Aspe (68) overleden

Stefan Vankerkhoven

De Brugse schrijver Pieter Aspe is zaterdag in het Brugse AZ Sint-Jan overleden. Dat bevestigt zijn uitgever.

Pierre Aspeslag, dat is zijn echte naam, werd op 3 april 1953 in Brugge geboren. Hij studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst ‘Christen democraten’ maar hij werd niet verkozen.

 © foto PC
© foto PC

Hij is beroemd omwille van zijn vele misdaadromans met hoofdpersoon commissaris Pieter Van In, die ook aanleiding vormden voor een tv-serie op VTM onder de naam ‘Aspe.’ Zijn goede vriend, de Brugse cartoonist Marec reageert aangeslagen op het nieuws.

“Pierre was een toffe gast, hij was anders dan hij zich voordeed in interviews. Een beetje verlegen en onzeker, maar toch trots op hetgeen hij gerealiseerd heeft. Pierre was al een tijdje ziek, ik wist dat hij opgenomen was in het ziekenhuis en toch is het een schok.”

Brugs schepen van Cultuur Nico Blontrock reageerde reeds op Facebook.

Pieter Aspe is overleden. Pierre Aspeslag (echte naam) werd amper 68. Mijn medeleven aan zijn familie. Mijn eerste…

Geplaatst door Nico Blontrock op Zaterdag 1 mei 2021

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier