Roger Olivier overleden in Ardooie

Redactie KW

Zaterdagnacht is Roger Olivier in Ardooie overleden. Hij was jarenlang het boegbeeld van de socialistische beweging en was van 1989 gedurende een legislatuur eerste schepen en schepen van sport.

Roger is aan de Weze in Ardooie geboren. Maar op prille leeftijd verhuisde het gezin naar Koolskamp waar hij, naar eigen zeggen, aan de ‘dorpsuniversiteit’ studeerde. Na de Koolskampse periode werd het opnieuw Ardooie. Toen Roger zich in Ardooie vestigde, was het socialisme er eerder bescheiden. Roger voelde zich onmiddellijk geroepen om mee op de kar te springen.

In 1976 stond Roger op de lijst ‘Inspraak’. Hij kreeg een mandaat in het OCMW. In 1982 haalde Roger Olivier de eerste socialistische zetel binnen in de gemeenteraad op een SP lijst. In 1988 verdubbelden ze het zetelaantal en kwamen ze op de wip te zitten. De CVP haalde toen tien zetels en Groep 82 kreeg negen zitjes. Het aanbod om met Groep 82 in zee te gaan was aanlokkelijk.

De SP kreeg de eerste schepen en het voorzitterschap van het OCMW. Binnen dat OCMW kregen ze alle mandaten die normaal aan Groep 82 toekwamen Als schepen van sport, cultuur en jeugd woog hij op het beleid. De uitbouw van een speelpleinwerking en de opbouw van een containerpark waren twee dossiers waar hij stevig zijn tanden heb in gezet.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.