Robert Bellaert overleden tijdens fietstochtje: “Het is nog altijd niet te vatten”

Wijlen Robert Bellaert. © (foto Uitvaartcentrum Timmerman)
Redactie KW

Donderdag 4 november is Robert Bellaert (80) overleden tijdens zijn dagelijkse fietstocht. Hij werd onwel, waarna de hulpdiensten hem nog probeerden te reanimeren. Alle hulp kwam echter te laat. Velen reageren aangeslagen op het plotse overlijden van Robert Bellaert. Hij gaf les in het Sint-Leocollege en stond ook mee aan de wieg van het Eurocomité van Oostkamp.

Robert was omstreeks 16.45 uur aan het fietsen in de Loppemsestraat toen hij zich waarschijnlijk onwel voelde en volgens getuigen van de zijn fiets stapte ter hoogte van de Azaleastraat, waarna hij neerviel. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en startten meteen met de reanimatie, maar alle hulp kwam helaas te laat. Er werd een rode tent geplaatst omwille van de zware regenval en om de plaats van het overlijden af te schermen van de voorbijgangers. “Het slachtoffer is ter plaatse overleden en er is geen sprake van een ongeval. Het is een natuurlijk overlijden”, geeft commissaris Maarten Vansteenkiste van de lokale politie Het Houtsche nog mee.

Stond altijd klaar

De Loppemsestraat werd gedeeltelijk afgesloten en de politie liet beurtelings verkeer toe. De familie is zeer aangedaan door het plotse overlijden van Robert. “Toen het die namiddag even wat beter weer was wilde hij nog gaan fietsen, iets wat hij bijna dagelijks deed. Hij voelde zich goed en niets wees erop dat we papa die namiddag zouden verliezen. We werden wat ongerust toen hij langer wegbleef dan gewoonlijk, maar dachten toen nog niet aan het ergste. Papa is een man die enorm veel mensen kent en misschien was hij ergens blijven babbelen. Dat hij zo plots van ons is heengegaan is nog altijd niet te vatten, niet voor mama, noch voor ons en de kleinkinderen”, weet zijn dochter Anja Bellaert telefonisch te vertellen. “Ik heb een goede band met mijn ouders. We wonen niet ver van elkaar in de Bloemenwijk in Oostkamp. Het was niet zo dat we elkaar dagelijks zagen, maar we zijn er voor elkaar. Papa stond altijd klaar om bij te springen, om voor de kinderen te zorgen als ik weg moest. Hij was er gewoon altijd voor ons. We hebben altijd veel steun aan elkaar gehad en dat zullen we nu missen.”

Meester Bellaert

Robert was voor hij op pensioen ging leraar Engels en Frans in het Sint-Leocollege in de Schooldreef in Oostkamp, dat later opging in de Sint-Pietersschool. “We kennen meester Bellaert als een leraar die altijd zeer dicht bij zijn leerlingen stond maar ook lang daarna, als we hem tegenkwamen op een of andere activiteit in Oostkamp veel van zijn leerlingen nog bij naam kende en zich interesseerde in wat ze later geworden zijn in het leven”, horen we bij oud-leerlingen van hem. Ook Dirk De Zutter, voorzitter van het Eurocomité van Oostkamp is zeer aangeslagen door het plotse overlijden van Robert Bellaert. “Robert stond aan de wieg van de Oostkampse verbroederingscommissie en was de eerste voorzitter. Begin de jaren ‘80 waren de eerste contacten met Nieder-Mörlen en in 1985 als voorbereiding tot een officiële verbroedering met Bad Nauheim leidde hij de vergaderingen. Robert deed dat op zijn gekende ludieke en precieze wijze en met volle overtuiging. Zijn hart lag grotendeels in onze partnersteden en met volle goesting reed hij regelmatig daarheen. Niets was teveel als het om de verbroedering ging. In 2010 was hij supertrots de titel van ere-voorzitter te mogen dragen. Hij miste geen enkele vergadering en bleef supporter en steunpilaar van het Eurocomité. Op uitdrukkelijke vraag van de familie hebben we ook de zustersteden op de hoogte gebracht van het overlijden van Robert.”

Uitvaart

Robert Bellaert werd geboren op 28 augustus 1941 en is de echtgenoot van Lieve Cornelis en de papa van Anja Bellaert en Marc Bellaert (+). Hij is de opa van Wouter en Michiel Alossery. De plechtige uitvaartdienst vindt plaats in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp op vrijdag 12 november om 10 uur. (GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.