Poperinge herdacht overledenen door corona tijdens stiltemomenten

Begraafplaatsen krijgen stiltehoeken om coronaslachtoffers te herdenken, op de foto zie je schepen Loes Vandromme, burgemeester Christof Dejaegher en Carine Delangre.© MICHAEL DEPESTELE
Begraafplaatsen krijgen stiltehoeken om coronaslachtoffers te herdenken, op de foto zie je schepen Loes Vandromme, burgemeester Christof Dejaegher en Carine Delangre.© MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Op iedere begraafplaats van Poperinge en deelgemeenten werden stiltehoekjes ingericht, om de coronadoden van afgelopen jaar te herdenken. In Poperinge stierven vorig jaar naar schatting 100 mensen aan de gevolgen van covid.

Verschillende familieleden en nabestaanden zorgden voor een intiem stiltemoment in de Poperingse deelgemeenten. Met een kaarsje werden de slachtoffers van covid herdacht. Ook nu moest dat nog steeds met de nodige maatregelen gebeuren, één jaar na het ingaan van de eerste lockdown.

“Gelukkig mogen we nu buiten al met tien mensen samenkomen, en kunnen families en nabestaanden eens samenkomen bij het graf of de urne. Velen hadden kaarsen mee, en stonden een moment stil bij het centrale herdenkingspunt”, zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Moment van warmte en samenhorigheid

“Onze stad zorgt op deze manier toch voor een moment van warmte en samenhorigheid, na een eerder kil en afstandelijk jaar.”

Zaterdag brachten delegaties van het schepencollege een bezoek aan alle begraafplaatsen in Poperinge.

De stiltehoekjes blijven nog enkele dagen staan en werden ingericht op de begraafplaatsen van Poperinge (Ter Ruste), Reningelst, Abele, Sint-Jan-ter-Biezen, Watou, Proven, Haringe, Krombeke en Roesbrugge. (AHP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten