Paula Wyckhuyse van café De Karpel in Beveren bezweken aan corona

Paula Wyckhuyse, bekende cafébazin van café De Karpel, is overleden aan corona.© Stefaan Beel
Paula Wyckhuyse, bekende cafébazin van café De Karpel, is overleden aan corona.© Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Paula Wyckhuyse (90) , de bekende cafébazin van café De Karpel in Beveren, is bezweken aan het coronavirus. Ook haar zoon Marc Bossu (65) ligt door corona momenteel in coma.

“Moeder keek nog hoopvol naar de heropening van het café, de plaats waar ze heel haar leven heeft gewoond. Hopelijk komt Marc er nog bovenop, anders is dit echt een drama”, aldus zoon Rik die sinds 1996 het café uitbaat.

Iedere ervaren duivenmelker in de streek kent ongetwijfeld Paula Wyckhuyse. Zij stond jarenlang achter de toog van café De Karpel in Beveren, het oudste café in de Roeselaarse deelgemeente. Het café opende in 1899 de deuren. Paula hielp aanvankelijk met haar moeder, maar werd in 1983 zelf de uitbaatster van het populair duivenlokaal.

In het café geboren

“Ons moeder is in het café geboren en ze heeft er heel haar leven geleefd. Ze voelde zich er nog steeds thuis. Ze had een sterke band en bleef zelf op haar oude leeftijd nog vaak zitten tot het café sloot. Ze keek eigenlijk uit naar 1 mei wanneer het café de deuren misschien terug mag heropenen”, aldus zoon Rik Bossu.

Moeder Paula bleef nog jarenlang meehelpen, sinds enkele jaren keek ze vooral toe hoe zoon Rik alles in goede banen leidde.

Paula kreeg echter onlangs corona en werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand verslechterde. Paula kreeg ook een longontsteking en maandag moest de graag geziene cafébazin uiteindelijk de strijd tegen het virus staken.

Ook Marc geveld door corona

Ondertussen werd ook zoon Marc (65) opgenomen in het ziekenhuis. “Ook met corona. Hij ligt momenteel een achttal dagen in coma. Moeder heeft geweten dat Marc ook werd opgenomen, maar Marc heeft nooit geweten dat ons moeder is overleden en dat ze bijna naast elkaar lagen.”

Ze keek uit naar 1 mei wanneer het café de deuren misschien terug mag heropenen

Ondanks de tegenslag van het overlijden van hun moeder, blijven zonen Rik en Frank hoopvol dat Marc het toch nog zal halen. “Hopelijk komt het in orde met Marc. Wanneer hij ook zou overlijden, zou dat een echt drama zijn. Ons moeder was best al oud, maar Marc is er nog maar 65.”

Uitvaart op zaterdag 27 maart

De uitvaartplechtigheid voor Paula Wyckhuyse vindt zaterdagochtend 27 maart om 10 uur plaats in intieme kring. De uitvaartplechtigheid kan gevolgd worden via livestream op de website van Uitvaartzorg Werbrouck. Vrienden en familie kunnen er kiezen voor stream 1. Het paswoord is wyckhuyse301.

“Iedereen kende Paula en Paula kende iedereen met naam en toenaam. Vooral binnen het duivenmilieu was ze hele erg bekend. We hopen dan ook dat heel veel mensen zaterdag de uitvaartplechtigheid bekijken”, aldus Rik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier