Pascal Demuysere, raadslid voor ACT!E in De Panne, is afgelopen zondag overleden

Wijlen Pascal Demuysere.© Carels
Wijlen Pascal Demuysere.© Carels
Redactie KW

Afgelopen zondag 20 juni is raadslid Pascal Demuysere (ACT!E) in De Panne overleden. In september 2019 was hij tijdelijk uit de politiek gestapt wegens ziekte. Het bestuur heeft de vlaggen halfstok gehangen als blijk van medeleven met zijn familie.

Pascal Demuysere (ACT!E) startte zijn politieke carrière op 1 januari 2019. Een dag later werd hij geïnstalleerd als gemeente- en OCMW-raadslid, en legde hij ook de eed af als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. In de gemeenteraad van september 2019 nam hij tijdelijk afscheid wegens ziekte. Vanaf januari 2020 tot op heden had Pascal zijn functies opnieuw opgenomen.

Vlaggen hangen halfstok

Het lokaal bestuur De Panne betuigt haar diepe medeleven aan zijn echtgenote, kinderen en familie. De vlaggen aan het gemeentehuis werden uit respect halfstok gehangen.

Bram Degrieck, burgemeester: “Het verlies komt hard aan. Pascal was een gewaardeerd gemeente- en OCMW raadslid. Voor vele raadsleden was hij een mentor die beschikte over politieke ervaring, een kritische nuchterheid en een eigen kijk op de dingen. Hij zal in het politieke en sociale weefsel hard gemist worden. Hij droeg zijn ziekte met veel waardigheid en bleef actief zijn rol vervullen, ik heb daar bijzonder veel respect voor.”

“Ik wens zijn echtgenote, kinderen, familieleden, vrienden en kennissen veel sterkte toe. We verliezen met Pascal een sobere, mooie, intelligente en integere man.”

Kleurrijke vriend

Wim Janssens, fractieleider ACT!E: “We verliezen een kleurrijke vriend, die De Panne en haar mensen in zijn hart droeg. Pascal deed aan politiek op zijn manier. Eigenzinnig en principieel, maar steeds aimabel en vol humor. Hij was een groot kampioen in de zeilwagensport, maar vooral in het leven. Zijn sociaal engagement sierde hem. Onze gedachten zijn bij zijn echtgenote, kinderen, familie en vrienden, die hem samen met ons enorm zullen missen.”

Altijd klaar met raad en daad

Marc Hauspie, voorzitter gemeenteraad: “Ik had de eer en het voorrecht om naast Pascal te mogen zetelen in de raadszaal. Zijn beklijvende speech waarin hij zijn pauze aankondigde zal ik nooit vergeten. Hij stond altijd klaar voor mij met raad en daad en had steeds een kritische nuchtere mening. Pascal kende de geschiedenis van de gemeente als geen ander. Pascal zal gemist worden. Veel sterkte aan familie en vrienden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.