https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Pakkend afscheid van dj Sam, die overleed aan kanker

© (Foto TP)
Redactie KW

Dj Sam Spriet draaide met zijn Studio Black Star op duizenden feesten in de Westhoek, maar de man werd amper 51. Vijf maand nadat kanker werd vastgesteld, moesten zijn talloze vrienden en kennissen geheel onverwacht afscheid nemen in de zaal waar hij enkele weken geleden nog zijn laatste plaatjes draaide. “Zelfs na een dagje chemo stond hij achter het mengpaneel, zijn grootste passie.”

Je zwarte ster zal nu voor altijd blijven schitteren boven ons, prijkt op de rouwbrief van Sam Spriet. Omringd door zijn geliefden en met muziek van lievelingsgroep U2 op de achtergrond sliep de Ieperling op 8 oktober in, amper vijf maand na de diagnose van lymfeklierkanker. Als dj en zaakvoerder van Studio Black Star liet hij duizenden mensen in de Westhoek dansen en feesten. “Al die momenten laten jouw ster fonkelen”, aldus zijn familie.

De man was dan ook bijzonder populair en geliefd. Getuige de honderden reacties op sociale media en talrijke mensen die donderdagvoormiddag zijn uitvaartplechtigheid in het Munchenhof in Langemark volgden. De uitvaart werd ter plaatse verzorgd door Uitvaartzorg Leo en kon gevolgd worden via livestream.

Sam koos zelf de muziek voor de plechtigheid, die begon met het lied A sky full of stars van Coldplay.

“Hoe is dit toch mogelijk, op zo’n jonge leeftijd? Wat met Sam is gebeurd, is als een bom op ons neergevallen en de brokstukken blijven maar vallen”, klonk het. “We zijn je dankbaar om wie je voor al deze mensen was.”

Sam groeide op in Langemark. “Zijn grote voorliefde voor muziek zat er al van jongs af in. Thuis was hij steeds bezig met cassettespelers en bleef hij maar van alles opnemen. Hij mocht meehelpen met zijn vader om de geluidsversterking te verzorgen voor een wielerwedstrijd in de straat. Het begin van een leven volledig gewijd aan de muziek.”

Hij werd vader van drie zonen en gaf zijn werk bij de watermaatschappij op om volop voor zijn hobby te kiezen: muziek draaien en het verhuren van klank- en lichtapparatuur. “Hij had graag altijd de laatste nieuwe snufjes, want kwaliteit was uiterst belangrijk voor hem. Veel feestzalen, organisatoren en medewerkers zullen ongetwijfeld de brede lach van Sam missen. Hij stond telkens voor iedereen klaar. Zo heeft hij eens voor een collega-dj ingesprongen op kerstavond om een laatste wens van diens zoon te vervullen. Achter zijn mengpaneel stond hij nooit stil. Als er een nieuw dansje moest aangeleerd worden, genoot hij ervan dit zelf voor te tonen.”

Opgeven stond niet in zijn woordenboek. Ook niet toen hij ziek werd. “Hij bleef zijn grootste passie uitvoeren. Zo gebeurde het vaak dat hij na een dagje chemo al achter zijn mengpaneel stond op een huwelijksfeest. Halfweg september werd duidelijk dat de hoop op genezing plaats zou maken voor onzekerheid. Stilaan takelde zijn lichaam verder af. Thuis werd een ziekbed geïnstalleerd in de living, maar dat werd bitter weinig gebruikt. Sam bleef vechten en was zelfs nog dj tijdens een brunch in het Munchenhof op 26 september. Het werd zijn laatste optreden.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.