Overlijden Pieter Aspe: rouwregisters in Brugge en Blankenberge

(foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
(foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Laurens Kindt

De steden Brugge en Blankenberge openen een rouwregister naar aanleiding van het overlijden van schrijver Pieter Aspe. Pierre Aspeslag, zoals de schrijver officieel heette, is een geboren Bruggeling maar woonde al jaren in Blankenberge.

“Het overlijden van Pierre is een groot verlies voor Brugge”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “We wisten dat het met zijn gezondheid op en af ging, maar toch komt dit als een klap. Pierre was een echte ambassadeur voor Brugge. De serie die gebaseerd is op zijn boeken werd tot in het buitenland vertoond en telkens kwam Brugge daar toch mooi in beeld. Toen ik nog gedeputeerde was, is mijn bureau in het Boeverbos zelfs nog in beeld gekomen. In 1994, toen ik schepen werd, was Pierre nog conciërge in de Heilig-Bloedkapel. We moesten dan aan hem de sleutel gaan vragen”, herinnert de burgemeester zich. Het rouwregister in Brugge zal wellicht vanaf maandagnamiddag te tekenen zijn in de inkomhal van het stadhuis.

Ook in Blankenberge, waar Pieter Aspe al jaren woonde, komt een rouwregister. “Dat zal vanaf maandag te ondertekenen zijn in het Infopunt”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). “Pieter was een trotse Blankenbergenaar, we zullen hem enorm missen. Het overlijden van Pieter komt hard aan bij de mensen hier, dat zie je aan de vele reacties op sociale media. Hij was een gekend figuur in het straatbeeld. Zijn overlijden is een groot verlies voor onze stad”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.