https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oud-politicus Danny Jamart overleden

Danny Jamart is 67 jaar geworden. Hij was op vele vlakken actief. © MM
Redactie KW

Danny Jamart, oud-voorzitter van Open VLD Bredene en algemeen directeur op rust van de Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen, is op 5 juli overleden. Jamart was ook voorzitter van Focus WTV en gewezen voorzitter van vele verenigingen. Hij laat een vrouw, drie dochters, een zoon en zeven kleinkinderen achter.

Jamart werd geboren in Lommel op 22 mei 1954. Hij studeerde lichamelijke opvoeding aan de Rijksnormaalschool in Tongeren en ging aan de slag bij het Nationaal Verbond van jonge PVV-mutualisten, waar hij jongeren opleidde tot (sport)monitor. Hij trouwde in 1978 met Kaatje Allaert, lerares zedenleer in onder meer de Europaschool in Bredene.

Van 1990 tot 2012 was Jamart directeur van de Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen. In die periode oefende hij ook talloze mandaten uit, in onder meer de Vlaamse Sportraad, Toerisme Vlaanderen, het Jeugdbeschermingscomité regio Oostende, de Jeugdraad van de Vlaamse Gemeenschap… Tussendoor bouwde hij ook een eigen sportfederatie, Sportievak vzw, uit. Al die tijd bleef Jamart een gedreven sportman. Hij speelde twintig jaar basket bij Duva Gistel, werd daarna coach en vijf jaar scheidsrechter.

Danny Jamart overleed op de dag waarop hij een openhartoperatie zou ondergaan

Ook sociale en culturele projecten lagen hem na aan het hart. Zo was hij zes jaar bestuurslid van de provinciale koepel van het vrijzinnige Huis van de Mens, tien jaar voorzitter van Belvosur (dat projecten voor noodlijdende kinderen in Suriname opzette), vrijwilliger in het kinderdagverblijf De Zeepiraatjes (Wenduine), en bestuurslid van het Willemsfonds en LVSW. Ook in het onderwijs liet hij sporen na, als bestuurslid van de centrale raad van het GO.

Open VLD

Dat Jamart in de politiek zou terechtkomen, mag niet verbazen. Hij werd voorzitter van Open VLD Bredene en liet zich in 2006 opmerken met zijn beslissing om meteen na de voor zijn partij desastreuze gemeenteraadsverkiezingen de stekker uit de afdeling te trekken. Jamart bleef echter een trouw partijlid en in 2012 zette hij opnieuw zijn schouders onder de herboren Open Vld-afdeling. Met Louis Vanbelleghem als lijsttrekker en hemzelf als lijstduwer veroverde de partij opnieuw een gemeenteraadszetel.

Danny Jamart overleed onverwachts op maandag 5 juli, uitgerekend de dag waarop hij een openhartoperatie zou ondergaan. Enkele dagen voordien liet hij zich via sociale media nog hoopvol uit over een goeie afloop.

De uitvaart vindt plaats in beperkte kring op vrijdag 9 juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.