Oud-onderwijzer Fernand Lambrecht uit Varsenare op 86-jarige leeftijd overleden

Wijlen Fernand Lambrecht.
Wijlen Fernand Lambrecht.
Redactie KW

Op 86-jarige leeftijd overleed Fernand Lambrecht. De gewezen onderwijzer was in Varsenare vooral bekend als dichter en aforist. Hij bracht enkele dichtbundels uit én was een van de talenten die het succes van Poëzie in de Tuin in Zerkegem maakte.

Soms is de dood zo lief dat hij je vooraf niet laat schrikken luidt een van de vele aforismen van de hand van Fernand Lambrecht. Lambrecht publiceerde vier dichtbundels en twee aforismenbundels, vaak bij de bekende uitgeverij Sonneville/Nijgh & Van Ditmar. Hij werd meermaals bekroond en in 1997 verscheen een VWS-cahier ( Vereniging van West-Vlaamse schrijvers, red. ) over hem, geschreven door Renaat Ramon.

De dichter was ook betrokken bij heel wat culturele happenings in zijn gemeente en was daardoor een heuse culturele ambassadeur voor Varsenare. “Ik kende Fernand reeds in mijn jeugd, maar ik leerde Fernand pas echt goed leren kennen tijdens de publicatie van Getijden van liefde en dood in 2014”, zegt Norbert Dhiet van de Jabbeekse cultuurraad.

“Het was een minzame, vriendelijke man. Een goede dichter, die maakte dat Poëzie in de Tuin kon groeien. Dankzij de poëzie van Fernand werden meerdere personen aangesproken om het traject af te leggen. Maar nog sterker was dat hij mensen inspireerde om ook zelf aan het schrijven te gaan. Een krachtig pluspunt bij het ontwikkelen van een culturele meerwaarde in een gemeente. Onverwacht, maar als ultiem eerbetoon zullen er dus dit jaar ook schrijfsels van Fernand te lezen zien in Poëzie in de Tuin.”

Intieme kring

In intieme kring werd op donderdag 24 juni afscheid genomen van Fernand Lambrecht in de parochiekerk van Varsenare. Hij laat zijn levensgezellin Nadia Vanhie, zijn zonen Dirk, Koen, Mark, Steven en David en zes kleinkinderen na. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier