OBTC-oprichter Erik Timmerman overleden

In Brugge is op 79-jarige leeftijd Erik Timmerman overleden. Hij stond in de jaren zeventig aan de wieg van verschillende sportclubs, zo was hij de oprichter van de Oostendse Badmintonclub (OBTC) die onder Eriks leiding tot de Belgische top behoorde.

© (Foto WK)
© (Foto WK)

Hij organiseerde ook nationale en internationale tennistornooien. In Vlissingen, waar zijn vader chef loods was, ontmoette hij zijn echtgenote Janke met wie hij 55 jaar getrouwd was. Ze kregen samen vier kinderen, en Erik laat ook acht kleinkinderen na.

“Zijn kleinzoon Thibault erfde zijn tennistalent”, zegt zijn echtgenote Janke. “Erik kwam zelf ook uit een sportieve familie. Tennis en badminton werden hem met de paplepel gegeven. Hij werd Zeeuws kampioen in het herendubbel en vicekampioen in het herenenkel. Later werd hij ook medeoprichter van de West-Vlaamse Badminton Federatie. Nadat hij in 2006 getroffen werd door een herseninfarct, was het gedaan met sporten. Erik was een visionair, maar een bescheiden en integer mens. We zijn hem dankbaar voor de vele levenslessen.”

Beroepshalve was Erik weg- en waterbouwkundig ingenieur. Hij woonde al sinds 1978 in De Haan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.