https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwpoort neemt afscheid van ereschepen Willy Gheeraert

Redactie KW

Ereschepen Willy Gheeraert is dinsdagavond overleden in AZ Sint-Jan in Brugge. Hij werd geboren op 10 augustus 1933 en stamt uit een echt politiek gezin. Vader Floribert Gheeraert was meer dan twintig jaar burgemeester van Nieuwpoort. Dochter Ann is schepen in de huidige bestuursploeg.

De politieke loopbaan van Willy Gheeraert startte op 1 januari 1971. Hij zetelde als CVP-schepen in de bestuursploeg van toenmalig burgemeester Georges Mommerency. Zijn portefeuille omvatte onder andere de bevoegdheden Cultuur, Toerisme, Visserij, Seniorenbeleid en Jumelage.

Daarnaast was Gheeraert bevoegd voor de organisatie van talrijke officiële plechtigheden in Nieuwpoort. Hij was tevens voorzitter van het Inrichtend Comité van het Nationaal Huldebetoon aan Koning Albert I en de Helden van de IJzer. Samen met wijlen ereschepen Willy Vermote stond Gheeraert mee aan de wieg van de verbroedering met Dudenhofen.

Op 31 december 1976 zette hij een punt achter zijn carrière als schepen.

Bij het uitoefenen van zijn taken als schepen viel Willy Gheeraert op door zijn verantwoordelijkheidszin en grote dossierkennis. Tijdens zijn politieke carrière heeft hij zich steeds ten volle ingezet voor zijn thuisstad en de Nieuwpoortse bevolking.

Op 10 april 2014 kende de gemeenteraad hem daarom de titel van ereschepen toe. Hij kreeg die bijzondere erkenning vanwege zijn grote bijdrage aan het uitstippelen en realiseren van het stedelijk beleid.

Ook in het Nieuwpoortse verenigingsleven speelde Willy een actieve rol. Zo lag hij mee aan de basis van tennisclub KTC Issera. Zijn naam is ook onlosmakelijk verbonden met de befaamde horecazaak Jan Turpin in de Albert I laan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.