Mireille Vanmarcke van bekende Heulse drukkerij-krantenwinkel overleden

Noël Maes

Er is grote verslagenheid in Heule bij het vernemen van het onverwachte overlijden woensdagmorgen van Mireille Vanmarcke, uitbaatster van de bekende drukkerij Soens-Vanmarcke in de Kortrijksestraat. Ze overleed op slechts 57-jarige leeftijd na een korte, ongelijke strijd tegen een ziekte die haar een paar weken geleden trof. Ze was de echtgenote van Philip Soens.

Mireille volgde middelbaar onderwijs aan de hotelschool Spermalie in Brugge maar vanaf haar achttiende stond ze, 40 jaar lang, in de drukkerij en krantenwinkel van haar ouders. In 1993 namen zij en haar man de zaak over.

Het was Mireilles grootvader Maurits die destijds de bestaande Sint-Pietersdrukkerij overnam in de Zeger van Heulestraat in een pand dat onlangs gesloopt werd en nieuw heropgebouwd. Hij verhuisde de zaak naar de Kortrijksestraat waar zoon Norbert de drukkerij met winkel voortzette. Norbert is pas op 4 juni vorig jaar overleden. Het overlijden van Mireille is ook een zware slag voor haar moeder Christiane Canniere (88), die in wzc H. Hart in Kortrijk verblijft.

Drukkerij en krantenwinkel

De winkel was ook een Lottoverkooppunt en Postpunt. Dagelijks was Mireille van ’s morgens vroeg in de weer en ze hielp ook mee in de drukkerij. Daarnaast ging alle aandacht naar haar gezin. In de vrije tijd trokken ze graag naar hun appartement aan zee of onder meer ook naar de Champagnestreek om te genieten van de culinaire genoegens.

Mireille was moeder van vier kinderen: Charlotte (in 1988 overleden, slechts 1,5 jaar oud), Benedicte (met Thomas Demuynck, Kuurne), Justine (met Christophe Vandendriessche, Heule) en Thibault (met Zoé Letzer). Ze was intussen oma van drie kleinkinderen: Pierre, Cécile en de nog maar vijf weken oude Julien. De afscheidsdienst heeft op woensdag 12 mei in beperkte familiekring plaats in de Sint-Eutropiuskerk in Heule. (Begr. Debonné/Sereni)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten